Prøv deg på dagens glutenfrie kake

Glutenfrie kaker kan være vel så gode som andre kaker!

Mandelbunn:

200 g malte mandler
200 g melis
4 stivpiskede eggehviter

Sjokoladetopping:

2 ss kaffe
½ dl melk
2-3 plater mørk kokesjokolade
200 g mykt smør
200 g melis
4 eggeplommer

Slik gjør du:

Begynn med å lage mandelbunn. Mal mandlene og bland med melis. Stivpisk 4 eggehviter og vend inn mandel- og melisblandingen og fyll i en smurt form, 22/24 cm (bunnen dekket med bakepapir). Stek i varm stekeovn 175 grader, på nederste rille i ca 30 min. Avkjøl.

Sjokoladetopping: Ha kaffe, melk og kokesjokolade i biter i en bolle og smelt over et vannbad. Rør sammen. Rør smør og melis hvitt og luftig. Rør inn en og en eggeplomme, og vend inn den lett avkjølte kaffen og sjokoladeblandingen.

Sett den avkjølte mandelbunnen på et kakefat og sett” ringen” fra springformen rundt.

Fyll sjokoladetoppingen over mandelbunnen, glatt den pent ut. Sett kaken kaldt i kjøleskapet til sjokoladetoppingen har stivnet, minst 3-4 timer eller natten over.

Ved servering, ta av” ringen”, løsne ev med en spiss liten varm kniv (dyppet i varmt vann) rundt kanten. Frisk frukt eller bær.

Kokosmakroner med sjokolade

4 eggehviter
200g kokos
150 g sukker
1 ss potetmel

Slik gjør du:

Bland alt i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp under omrøring til en seig deig 6-8 min, den skal ikke koke!

Bruk to teskjeer og sett ” topper” på stekebrettet med bakepapir. Stek midt i varm stekeovn 200 grader i 10-15 min. Avkjøl på rist. Frys for å holde dem myke eller oppbevar i tett kakeboks.

Om ønskelig kan kakene dyppes i sjokolade.

Glasur

Brekk 100 g mørk sjokolade i biter, legg i en liten bolle evt. sammen med 10 g delfiafett og sett over i en liten kasserolle med vann/vannbad. Bollen skal dekke kasserollen. Varm opp, trenger ikke koke. Smelt og rør om.

Dypp de stekte kokosmakronene i den smeltede sjokoladen. Sett på rist til avkjøling.