TAPTE I TAUTREKKING:

Geir måtte forlate Farmen: – Jeg angrer på mye som ble gjort på gården

FINNSVIKA (TV 2): Geir Magne Haukås (47) mener at hele Farmen-gården ble et minefelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han har vært en svært omstridt mann de siste par ukene – og søndag kveld måtte Geir Magne Haukås (47) forlate Farmen-gården.

Det skjedde etter en voldsom kamp mot Kristian Krubel Djupnes (21), som valgte å møte han i tautrekking.

– Akkurat nå er jeg kjempeskuffa. Jeg hadde trodd at jeg skulle komme meg tilbake til gården, og at døra til 2017 fortsatt var låst og lukket, sier Geir til TV 2 rett etter tvekamp-dramaet.

Se det første intervjuet øverst i saken.

Ble skadet under tvekampen

Geir hadde ett håp om å vinne:

– Jeg trodde halebeinet hans skulle ryke når han smalt hardt i bakken. Hadde halebeinet røket, hadde han ikke klart å fortsette. Det er ikke det at jeg ville at Kristian skulle bli skadet, men hadde han vært så uforsiktig, så er det en pris å betale, forteller Geir.

Men slik gikk det ikke. Kristian kom seg på beina igjen, og han hadde mer å gi enn Geir. Og istedenfor at Kristian skadet seg, var det Geir som fikk seg en stygg smell. Etter tvekampen hadde han så store smerter at han måtte undersøkes av Røde kors. Se hvordan det gikk i klippet under:

Har provosert mange

Geir har blitt en svært omstridt mann på Farmen-gården, og han har blitt utsatt for en seerstorm de siste ukene. Rett etter Farmen-tapet fortalte Geir til TV 2 at han angret på mye av oppførselen sin på gården. Han ba også om tilgivelse fra de andre deltakerne før tvekampen. Nå forklarer han hvorfor:

Uansett hvor jeg gikk, uansett hva jeg sa og hvem jeg sa det til, så smalt det.
Geir Magne Haukås

– Jeg føler at min egen integritet er satt på prøve flere ganger. Det er noen ting jeg angrer på. Jeg har blant annet delt en ting som jeg kanskje ikke burde gjort. Når man er i denne bobla, er det fort gjort å snuble borti en samtale eller to hver dag. Og når jeg nå har vært her i to måneder, er det ingen tvil om at jeg har fått testet meg, forteller han.

– Hva er det du angrer på?

– Jeg har sagt ting i flåsete sammenhenger. For eksempel, så spøkte jeg litt med Bjørn Erik om en blogg han hadde. Jeg har vært uforsiktig en del ganger. Jeg kan ha blitt oppfattet som frekk. Det er ting som jeg har noen eksempler på. Jeg vet ikke hvor mange i tallet, men det er en del ting jeg skulle ha unngått, forteller han.

BRUTAL KAMP: Det gikk hardt for seg under kampen mot Kristian, og Geirs halvdel av tauet var fullt av blod. Foto: Alex Iversen / TV 2
BRUTAL KAMP: Det gikk hardt for seg under kampen mot Kristian, og Geirs halvdel av tauet var fullt av blod. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Har trekt i trådene

– Jeg har klagd på noen, kritisert noen, trekt i trådene over alt, det kan ha blitt for mye. Jeg har provosert mange ganger. For Eunike og Camilla har det vært provoserende bare det at jeg har vært på gården, forteller Geir videre.

– Derfor var det viktig for meg å få bedt om tilgivelse, i tilfelle jeg har såret noen. Og hvis jeg har vært urettferdig mot noen på gården, så er det ting jeg ønsker kunne vært ugjort. Jeg måtte også be om tilgivelse fordi jeg har provosert så mange.

I KAMP: Kristian Krubel Djupnes og Geir Magne Haukås møttes til tvekamp i tautrekking. Foto: Alex Iversen / TV 2
I KAMP: Kristian Krubel Djupnes og Geir Magne Haukås møttes til tvekamp i tautrekking. Foto: Alex Iversen / TV 2

Hadde en plan

Geir hadde en plan han ikke gjennomførte. Han hadde skrevet «Sandvika 1917» på en lapp, som han planla å krølle sammen foran de andre deltakerne, dersom han røk. Det var for å symbolisere at det som skjedde på gården, blir igjen på gården.

– Hvorfor er det så viktig for deg å legge igjen de tingene som har blitt gjort og sagt, i 1917?

– Den verden vi har hatt er inne, er en liten boble. De impulsene vi får, får vi kun fra hverandre. Det er veldig små fluktveier og utveier. Ting oppstår raskt, og det kan smelle av den minste ting. I uke 3 og 4 opplevde jeg at hele Sandvika gård var et minefelt. Uansett hvor jeg gikk, uansett hva jeg sa, og hvem jeg sa det til, så smalt det. Det ble slik at jeg gikk på nåler, sier Geir.

I forrige uke ble det ufordreren Karoline Røed (30) som måtte forlate Farmen-gården. Nå er det syv deltakere igjen som kjemper om en hytte og bil.

Farmen ser du mandager, onsdager og søndager på TV 2, eller når du vil på TV 2 Sumo.