I et intervju med God Kveld Norge blir Maria Elvegård presentert for biografien til sin eksmann, «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise».

Hun forteller i et åpenhjertig intervju at hun ikke kjenner seg igjen i flere av beskrivelsene av henne i boken.

– Han får hele tiden sjansen til å snakke i media, nesten daglig og fortelle sin side av ting, mens det er ingen som får høre min side av ting. Jeg har ikke hatt noen ønsker om å bli nevnt i ei bok.

– Ble du ikke spurt i forkant om dette?

– Nei, ingenting. Jeg skulle gjerne hatt mitt navn ut av dette her, sier hun til God kveld Norge.

– Ingen kontakt med ungene

John Arne Riise og ekskona Maria Elvegård skilte lag i februar 2012 etter seks års samliv og to års ekteskap. Paret, forlovet seg i 2007 og giftet seg sommeren 2010 i New York. Sammen har de to barn.

– Han har ingen kontakt med ungene, ikke i det hele tatt. Jeg har aldri nektet han kontakt, og vil gjerne at han skal se de så ofte som mulig. Om så det er bare en gang i året, en Skype en gang i måneden, trenger ikke være noe mer, sier Maria Elvegård.

God Kveld Norge har imidlertid sett meldinger hvor Jon Arnes manager og nåværende kone har forsøkt å ta kontakt med Maria og barna.

UVENNER: John Arne Riise og ekskona Maria Elvegård på en filmpremiere, mai, 2008. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures
UVENNER: John Arne Riise og ekskona Maria Elvegård på en filmpremiere, mai, 2008. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures

London

Etter bruddet med John Arne i 2012 valgte Maria å bli værende i London sammen med barna.

God kveld Norge har vært i kontakt med John Arne Riise som hevder at både manageren, Erland Bakke og hans nåværende kone, Louise Angelica har forsøkt å få kontakt med barna uten å lykkes.

Barnebidrag

Maria Elvegård forteller videre at for syv måneder siden sluttet John Arne å sende barnebidrag. Og 9. oktober skulle han ha møtt i retten i London, noe han ikke gjorde.

– Det overrasket meg ikke. Hans advokat tar ikke kontakt tilbake med min advokat og de ignorer dette. Han møtte ikke opp og dette blir alvorlig fremover nå, sier hun.

– Møtte ikke opp

God kveld Norge har fått tilsendt et dokument fra Maria Elvegårds advokat i London hvor det står at Riise ikke møtte opp i retten. Nå merker Elvegård dette godt på økonomien.

– Det verste scenarioet er at vi blir nødt til å selge huset, det er veldig trist. Vi vil gjerne at dette går videre til høyeste rett med en høyesterettsdommer og da vil vi søke om en «bench order» som er å få satt vedkommende i fengsel. Det vil vi ikke, jeg ønsker ikke at noen skal havne i fengsel. Men når det går så langt at det går syv måneder uten å få barnebidrag, så må det nesten bli sånn, sier Elvegård.

– Ønsker å være en god far

Via sin manager så bekrefter John Arne Riise at han har sluttet å betale barnebidrag. Dette er fordi han hevder han har betalt for mye barnebidrag tidligere. Videre sier de at de ikke kjenner til noen rettsak i London.

– John Arne ønsker å være en god far og se barna sine mest mulig. Han synes det er utrolig trist at Maria har valgt å skyve barna foran seg, og bruker God kveld Norge som medium i denne saken. John Arne hadde håpet at de for en gangs skyld kunne løst dette som to voksne mennesker fremfor denne drittkastingen, avslutter manager Erland Bakke til God kveld Norge.