SEMIFINALISTER: Helene Olafsen (27) og dansepartneren Jørgen Nilsen (27) er i semifinalen i Skal vi danse. Bildet er fra kvartfinalen forrige lørdag. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
SEMIFINALISTER: Helene Olafsen (27) og dansepartneren Jørgen Nilsen (27) er i semifinalen i Skal vi danse. Bildet er fra kvartfinalen forrige lørdag. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Helene Olafsen angret på at hun hadde takket ja til Skal vi danse

Skal vi danse begynte vanskelig for semifinalist Helene Olafsen (27), som tenkte at hun aldri kom til å mestre dansingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag er det semifinale i Skal vi danse, og da skal tidligere snowboardkjører Helene Olafsen (27), realitystjerne Grunde Myhrer (21) og skuespiller Cengiz Al (20) kjempe om finaleplass.

– Det er helt fantastisk å være i semifinalen. Det hadde jeg ikke drømt om for tre måneder siden, sier Helene Olafsen da TV 2 møter henne på trening tidligere denne uken.

27-åringen forteller at hun hadde et hårete mål om å komme på øvre del av resultatlisten, for ved starten av høsten var ikke Olafsen like sikker på seg selv når det gjaldt dansingen.

– I starten angret jeg på at jeg hadde sagt ja til Skal vi danse, sier hun.

– Jeg angret allerede ved promo-innspillingen før sommeren, siden jeg skjønte ikke omfanget av det jeg hadde blitt med på. Jeg merket at det kom til å bli vondt fremover og at jeg måtte bryte noen barrièrer, sier Olafsen.

Frustrasjon

Med vonde opplevelser så tenker hun ikke på skader, som hun har opplevd mange av i snowboard-karrieren, men store utfordringer knyttet til dansingen.

– Det er så vanskelig å lære seg å danse, så det har vært mye frustrasjon. Bare det å danse foran noen andre var en utfordring. Jeg måtte til og med lære meg å gå i høye hæler, så i starten så tenkte jeg at dette kom aldri til å gå, sier hun.

Se sambaen: – Dette er det beste du har gjort så langt, råbra!

I løpet av høsten har Olafsen blomstret på dansegulvet. Selv mener hun at gjennombruddet kom halvveis i sesongen, da hun og partneren Jørgen Nilsen (27) danset samba.

– Helene kom ut av skallet da, og hun har utviklet seg gradvis fra uke til uke. Og fy søren hvor mye vi har trent. Jeg tror vi er det paret som har trent mest, sier Nilsen.

Nå angrer Olafsen ikke på at hun takket ja til å være med i danserealitykonkurransen.

– Jeg vil helst at Skal vi danse aldri skal ta slutt. Det er så gøy, og det er nok fordi jeg mestrer dansingen bedre, sier hun.

Finaleplass betyr mye

Nå er målet hennes å komme til finalen, og deretter vinne årets Skal vi danse.

– Å komme til finalen betyr mye mer enn jeg noen gang hadde sett for meg at det kom til å gjøre. Vi har brukt så mye krefter, tid og energi på dette, og vi har ikke gjort det for å ryke i semifinalen, sier hun.

– Jeg skal ikke bli en evig toer, sier Olafsen, og sikter til andreplassene hun har fått i både «Mesternes mester» og «Best av de beste».

Helene og Jørgen klinte til og fikk toppscore

Den tidligere snowboardkjøreren vil ikke kalle seg selv en favoritt, selv om hun er den eneste av de tre gjenværende parene som ikke har vært i danseduell i løpet av sesongen.

– Jeg tenker lite på de andre, og det har jeg nok med meg fra idretten. Jeg tror det er derfor vi har kommet så langt – vi har gjort vår ting, som er å øve mye og lage et show hver lørdag, sier hun.

Reiser til OL

Olafsen forteller at hun ennå ikke har tenkt på hva som skjer etter Skal vi danse, men hun kan røpe at hun har mange prosjekter på gang.

Forrige uke ble det annonsert at hun skal være en del av Discoverys OL-team i vinter, hvor hun skal intervjue snowboard-utøverne underveis i mesterskapet i Sør-Korea.

Helene Olafsen begynte å gråte av overraskelsen på direkten

– Jeg gleder meg veldig til å reise til OL. Jeg har ennå til gode å ha en god OL-opplevelse, så nå blir det gøy å se det fra den andre siden, sier hun.

Olafsen tok en fjerdeplass under OL i Vancouver i 2010, mens Sotsji-OL i 2014 endte med at korsbåndet røk for tredje gang. For ett år siden annonserte hun at hun avsluttet sin profesjonelle snowboardkarriere.

Hun utelukker ikke at vi får se mer av henne på TV fremover.

– Jeg synes det er veldig gøy med TV, og liker å jobbe med ulike prosjekter. Jeg trives når jeg får mulighet til å utvikle meg selv, sier hun.

Se «Skal vi danse» på TV 2 lørdag klokken 19.30. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.