SEMIFINALISTER: Jørgen Nilsen (27) og tidligere snowboardkjører Helen Olafsen (27) er i semifinalen i Skal vi danse. Dette bildet er fra parets samba-dans for fem uker siden. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
SEMIFINALISTER: Jørgen Nilsen (27) og tidligere snowboardkjører Helen Olafsen (27) er i semifinalen i Skal vi danse. Dette bildet er fra parets samba-dans for fem uker siden. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures

Skal vi danse-Jørgen har gått ned ti kilo i høst

Skal vi danse-proffdanser Jørgen Nilsen (27) begynner å merke at kroppen er sliten etter tre måneder med intens trening.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hver Skal vi danse-sesong hører vi om kjendiser som har gått ned i vekt på grunn av den store treningsmengden. Men i år har også en av proffdanserne mistet flere kilo:

Jørgen Nilsen (27), som danser med tidligere snowboardkjører Helene Olafsen (27), har gått ned ti kilo i høst.

– Jeg har løftet på Helene i flere måneder nå, så da blir det en god vektnedgang. Vi har trent vanvittig mye i høst, sier Nilsen til TV 2.

Vi møter danseparet på dansetrening tidligere i uken, når de forbereder seg til lørdagens semifinale.

DANSEPAR: Jørgen Nilsen danser sammen med Helene Olafsen. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
DANSEPAR: Jørgen Nilsen danser sammen med Helene Olafsen. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures

Sliten kropp

Nilsen, som har blitt norgesmester i dans 14 ganger, la proffkarrieren på hyllen for to år siden. Nå underviser han i dans og jobber som tømrer i Bergen.

– Det blir ikke så mye mengdetrening og så mange løft når jeg underviser. Jeg trener mer intenst nå under Skal vi danse enn jeg noen gang har gjort tidligere, sier han.

I over tre måneder har Nilsen trent daglig sammen med Olafsen. Han forteller at kroppen begynner å bli sliten.

– Under showdansen for fire uker siden var det såpass ille at jeg nesten kreperte. Jeg skalv godt da vi var ferdige, siden jeg hadde danset over evne, sier han.

Se showdansen til Helene og Jørgen: Klinte til og fikk toppscore

Men han forteller at vektnedgangen føles bra.

– Jeg har aldri følt meg bedre. Nå er jeg i toppform, sier Nilsen, og spøker med at han kanskje bør gjøre comeback som konkurransedanser.

Storebror heier

Dette er Nilsens andre Skal vi danse-sesong. I fjor danset han med blogger Camilla Pihl (39), og de kom på en niendeplass.

– Det føles bra å ha kommet lengre i år. Skal vi danse er verdens morsomste jobb, og det er kult å se hvor mye kjendisdanserne utvikler seg i løpet av sesongen, sier han.

Nilsen er lillebroren til Skal vi danse-veteranen Tom-Erik Nilsen (30), som gikk helt til topps med Lene Alexandra Øien (36) i 2008.

Se Lene Alexandra og Tom-Eriks vinnerdans fra 2008

Han forteller at han har fått mange råd av storebror, som jobber som tømrer i samme firma som ham.

– Tom-Erik er voldsomt engasjert i år, og på lørdagene er han mer nervøs enn oss, sier Nilsen.

– Er det viktig for deg å vinne Skal vi danse, siden storebror har gjort det tidligere?

– Jeg tenker ikke så mye på det. Men selvfølgelig kan jeg ikke komme hjem og være den som ryker ut i første program av Skal vi danse, sier han og ler.

Lørdag er det semifinale i Skal vi danse, og da skal Nilsen og Olafsen møte realitystjerne Grunde Myhrer (21) og skuespiller Cengiz Al (20).

Se «Skal vi danse» på TV 2 lørdag klokken 19.30. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.