FAVORITT: Cengiz Al har hatt en fremgangsrik høst i Skal vi danse og har fått favorittstempelet blant bookmakerne i Norge.
FAVORITT: Cengiz Al har hatt en fremgangsrik høst i Skal vi danse og har fått favorittstempelet blant bookmakerne i Norge. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella

Skam-Cengiz er bettingselskapenes Skal vi danse-favoritt

– Han har vært favoritt siden første dansetrinn i Skal vi danse, sier PR-manageren i Betsson om Cengiz Al (20).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På lørdag skal skuespiller Cengiz Al (20), tidligere snowboardkjører Helene Olafsen (27) og realitystjerne Grunde Myhrer (21) møte hverandre i semifinalen av Skal vi danse.

Med kun tre par igjen er det Cengiz Al som bookmakerne har gitt favorittstempelet.

– Det er tre veldig dyktige dansere igjen, men det er naturlig med Cengiz Al som favoritt. Han har levert forrykende hittil og er en stor publikumsfavoritt. Vi tror han kommer til å slå Helene Olafsen i finalen og at Grunde Myhrer får siste dans i semifinalen, sier Mikael Mellqvist fra spilleselskapet Coolbet.com til TV 2.

Vinneroddsen til Coolbet på Cengiz Al og Mai Mentzoni er 1.90 i odds, mens Helene Olafsen og Jørgen Nilsen gir 3 i odds. Grunde Myhrer og Ewa Trela har høyest odds med 4.5 i odds.

– Favoritt fra første dansetrinn

Bettingsselskapet Betsson har også Cengiz som favoritt.

– Han har vært favoritt til oddsetterne hele veien. 85 % har satt pengene på at han vinner. Cengiz har vært favoritten hele veien hos oss, fra første dansetrinn, sier Eirik Grønning, PR-manager i Betsson, til TV 2.

Betsson sine vinnerodds på Cengiz Al er 1,55, mens Helene Olafsen gir 4.00 i odds. Grunde Myhrer gir høyest odds med 4,75.

SEMIFINALISTER: Cengiz Al, Helen Olafsen og Grunde Myhrer. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
SEMIFINALISTER: Cengiz Al, Helen Olafsen og Grunde Myhrer. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Cengiz: – Håper jeg ikke skuffer

TV 2 møtte semifinalistene på dansetrening onsdag, kun tre dager før finalistene skal kåres.

– Det er morsomt at folk kan bli rike på meg. Jeg håper at jeg ikke skuffer dem om jeg taper, sier Cengiz til TV 2 da han får vite at han er bookmakernes favoritt.

20-åringen forteller at han ser på både Helene og Grunde som sterke konkurrenter.

– Det er alltid hyggelig å høre at folk heier på meg. Jeg håper det er fordi jeg klarer å formidle noe gjennom dansen, og at det ikke bare handler om Skam-fanbasen, sier Cengiz, som spilte karakteren Yousef i den fjerde sesongen av Skam.

Grunde tror alle stiller likt

Grunde er ikke overrasket over at Cengiz er favoritten på bettinglistene.

– Cengiz har en fordel siden han har danset tidligere, selv om det ikke er samme stilart. Når man legger til Skam-suksessen, så er han en naturlig favoritt, sier Grunde.

Han tror at alle de tre parene har like gode sjanser til å vinne årets Skal vi danse.

– Vi er tre gode dansere igjen, og alle har fått høye dommerpoeng. Det handler om hvem som presterer best på lørdag, sier han.

Grunde har taktikken klar for hvordan han skal komme seg til finalen:

– Jeg skal danse så bra som jeg kan, og vise publikum både bra dans og underholdning. Jeg må finne frem X-faktoren som imponerer, sier han.

Se semifinalen av «Skal vi danse» på TV 2 lørdag klokken 19.30. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.