TJENER BRA: Kyrre Gørvell-Dahlls suksess begynner å sette spor på bankkontoen hans.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TJENER BRA: Kyrre Gørvell-Dahlls suksess begynner å sette spor på bankkontoen hans. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Hommedal, Marit

Skattelistene 2016:

Kygo håver inn på suksessen

Dette tjente de største norske artistene i 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange norske artister hadde stor suksess både i inn- og utland i fjor.

Dette gjenspeiler seg i skattelistene fra 2016, som ble offentliggjort fredag morgen.

Blant de norske artistene som gjorde seg bemerket også utenfor landets grenser i fjor, finner vi blant annet Alan Walker, Kygo, Seeb, Matoma og Aurora Aksnes.

Se hele listen nederst i saken.

Med superhiten «Faded» hadde Alan Walker (20) den mest spilte sangen på Spotify i Norge i 2016, og låta gjorde også stor suksess globalt. Hittil er den avspilt over to milliarder ganger på Spotify og YouTube.

20-åringen fra Bergen hadde i følge skattelistene en inntekt på 2,75 millioner kroner i fjor. Året før stod han oppført med kun 38 kroner i inntekt.

GODT ÅR: Her er Alan Walker under X Games i Oslo i februar 2016.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GODT ÅR: Her er Alan Walker under X Games i Oslo i februar 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Kygo, som egentlig heter Kyrre Gørvell-Dahll (26), var den mest spilte artisten på Spotify i Norge i 2016. I tillegg startet den store suksessen hans i utlandet i fjor. I august spilte han under OLs avslutningsseremoni i Rio, og han gjestet flere amerikanske talkshow.

Suksessen vises også på inntekten hans, som endte på over 8 millioner kroner. 26-åringen står også oppført med en formue på 23,7 millioner kroner.

TJENER BRA: Her er Kygo på Summerburst-festivalen i Gøteborg i mai 2016. Foto: Pelle T. Nilsson/Stella Pictures
TJENER BRA: Her er Kygo på Summerburst-festivalen i Gøteborg i mai 2016. Foto: Pelle T. Nilsson/Stella Pictures

Seeb-suksess

Mennene bak «Seeb» har lang fartstid som produsenter for flere norske artister, men tok i 2015 steget ut og ga ut egen musikk.

2016 ble et fantastisk år for trioen, da de slo skikkelig gjennom internasjonalt med remixen av Mike Posners «I Took A Pill In Ibiza». Låten var den nest mest spilte i hele verden på Spotify i 2016, og har til sammen med tall fra YouTube nesten to milliarder avspillinger.

Men den enorme suksessen har ikke ført til de store utslagene på inntekten, ifølge skattelistene. Simen Eriksrud (42) og Espen Berg (46) tjente henholdsvis 657.000 og 789.000 kroner i fjor. Niklas Strandbråten (27), som sluttet seg til Seeb i 2016, tjente 307.301 kroner.

Oslo✔️

Et innlegg delt av Seeb (@seeb)

Karpe Diem tjener millioner

«Heisann Montebello»-albumet til Karpe Diem ble en gigantisk suksess, og duoen har de siste årene hatt en imponerende turnévirksomhet. Karrieren til Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (33) og Chirag Patel (33) har også begynt å sette spor på bankkontoene deres.

Ifølge skattelistene tjente Chirag 1,69 millioner, mens Magdi tjente 1,59 millioner kroner i 2016.

PRISVINNERE: Karpe Diem fikk Spellemannprisen for årets album for 2016.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PRISVINNERE: Karpe Diem fikk Spellemannprisen for årets album for 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Alle mentorene i The Voice gjør det bra på hver sin kant, men det er likevel en av dem som stikker seg ut når det kommer til inntekt.

Morten Harket står oppført med en inntekt på over 13 millioner for fjoråret. I den andre enden av skalaen står Martin «Danielle» Bjercke oppført med 0 kroner i inntekt.

Tjener penger på russen

Det er også verd å merke seg at det er svært innbringende å produsere russelåter, ifølge skattelistene.

Musikkprodusentene Martin Tungevåg (Tungevaag), Alexander Austheim (Rykkinnfella) og Andreas Haukeland (Tix) har stått bak mange av låtene til landets russekull de siste årene.

Det har ført til en inntekt på nesten 3,5 millioner kroner for Tix, som er hjernen bak flere omstridte låter med tekster som «i kveld er det lov å være hore», og «jenta var litt fattig men vi pulte likevel».