Tobias Santelmann med første hovedrolle: – Det har krevd mye av familien min

Tobias Santelmann (37) spiller i serien som skal overgå Frikjent.

I neste uke er det klart for premieren på TV 2s store dramasatsning, nemlig thrillerserien Grenseland.

I serien spiller Frikjent-stjernen Tobias Santelmann hovedrollen som politimannen Nikolai. Nikolai drar ut for å rydde opp etter det som ser ut til å være et selvmord, men ender istedenfor opp med å åpne en drapssak.

– Det viser seg at det er begått et mord. Men etterhvert skjer det noe, så han forsøker å lukke saken igjen. Han roter seg inn i mange løgner, og spørsmålet er hvordan han skal komme seg ut av det igjen, forteller Santelmann til TV 2.

– Kaldt og tidkrevende

Handlingen er lagt til et fiktivt tettsted i Halden, og omgitt av en mørk og dyster stemning, nøstes det opp i den ene hemmeligheten mørkere enn den andre.

For Santelmann er dette hans aller første hovedrolle, og det har ikke bare vært fryd og gammen.

– Det vanskeligste er at dette er første gang jeg hadde en hovedrolle. Man må ha oversikt på en helt annen måte, og hele handlingen er bygget rundt deg. Du må holde i trådene og ha konsentrasjon. Det har vært kaldt, mange natteopptak om vinteren og mye tid borte fra familien, forteller Santelmann.

PÅ VEI TIL ETTERFORSKING: Nikolai (Tobias Santelmann) hjelper politi-broren sin (Benjamin Helstad) med en etterforskning. Det er da noe går helt galt. Foto: Eirik Evjen / TV 2
PÅ VEI TIL ETTERFORSKING: Nikolai (Tobias Santelmann) hjelper politi-broren sin (Benjamin Helstad) med en etterforskning. Det er da noe går helt galt. Foto: Eirik Evjen / TV 2

Mindre tid til datteren

Min Alba ❤️

Et innlegg delt av Tobias Santelmann (@santelmann)

Santelmanns karriere har skutt fart både i Norge og internasjonalt. I tillegg til Grenseland, har han vært opptatt med serier som Marcella og The Last Kingdom, samt rollen som Tjostolv Moland i den kommende, norske storfilmen.

Det gjør at det blir mindre tid til datteren Alba, som han fikk for to år siden sammen med samboeren Jennifer Bråthen (39).

– Jeg er borte når jeg er borte, men jeg er veldig hjemme når jeg er hjemme. Men det har krevd mye av samboeren min og av familien rundt som må bidra. Jeg føler likevel at jeg ikke blir straffet så hardt når jeg kommer hjem. Jeg er en stor del av livet til dattera mi, sier Tobias Santelmann.

– Påvirker papparollen karrieren din?

– Det gjør nok det. Jeg må i større grad enn før tenke over hva det koster å være borte, og hvor mye reising et prosjekt koster for familien, sier han.

FRIKJENTSTJERNENE: Både Ellen Dorrit Petersen og Tobias Santelmann spiller i Grenseland. Foto: Eirik Evjen / TV 2
FRIKJENTSTJERNENE: Både Ellen Dorrit Petersen og Tobias Santelmann spiller i Grenseland. Foto: Eirik Evjen / TV 2

– Minst like bra som Frikjent

Her i Norge kjenner vi skuespilleren godt som Erik, lillebroren til Aksel Borgen i Frikjent. Og det alle spør seg om nå, er om Grenseland blir like bra som Frikjent. Og det blir det, ifølge dramasjef i TV 2, Christopher Haug.

– Ja, Grenseland blir minst like bra som Frikjent. Jeg vil våge å påstå at det faktisk blir enda bedre. Dette er en utrolig bra og spennende historie, og en ny vri på norsk krim. Casten er veldig imponerende – og manus er gjennomarbeidet og solid, sier Haug.

– Er det bevisst at dere har videreført noen av stjernene fra Frikjent?

– Flinke skuespillere vil alltid få nye roller, og TV 2 drama har som ambisjon å ha de beste hodene med i våre serier. Det har vi i Grenseland, svarer han.

Grenseland har premiere på TV 2 torsdag 2. november.