KASTET KLÆRNE I PROTEST:

Eunike får støtte fra uventet hold etter puppeprotesten

Eunike Hoksrød (39) får massiv støtte og hylles etter at hun kastet klærne for å demonstrere på Farmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld ble det rabalder på Farmen-gården, da det som skulle forestille en religiøs gruppe plutselig dukket opp for å velsigne gården og foreta en dåp.

Eunike Hoksrød (39) har et vanskelig forhold til religion, fordi hun har vokst opp i et strengt, religiøst miljø. Da hun så gruppa komme inn på gården med store trekors, følte hun behov for å provosere og skremme dem bort.

Dro av seg klærne

Hun dro derfor av seg klærne og fulgte toppløs etter gruppa ned til sjøkanten. Der stilte hun seg opp midt i dåpsseremonien deres.

Se den mye omtalte hendelsen øverst i saken.

– Jeg vokste opp i Smiths venner, så jeg har fått religion inn med morsmelka. Det har rett og slett blitt for mye av det opp igjennom. Jeg brøt ut av Smiths venner da jeg var 15-16 år gammel. Man kan vel si at jeg har fått min del av religion, fortalte Hoksrød til TV 2 i forkant av gårsdagens episode.

Etter at episoden ble vist i går kveld, har det rent inn med positive reaksjoner – både til henne, og i sosiale medier.

– Hun er den modigste

I kommentarfeltet under videoen er dette noen av reaksjonene man kan lese:

Klippet skaper debatt på Facebook:

– For ei rå dame!

– Eunike er jo den absolutt modigste der inne. Stuntet hennes heier jeg på av hele mitt hjerte ❤❤❤

– Noe av det kuleste jeg har sett i hele Farmen-historien. Er så enig med Eunike!

– En god latter fikk jeg. Når jeg har lest om hennes påtvungne kristen oppvekst, kan jeg forstå hun føler for å gjøre opprør. Synes hun er ei kul dame. Hadde nok ikke turt å gå til det skrittet selv, nei.

I tillegg har Eunike fått enorme mengder tilbakemeldinger på SMS og messenger.

– Det mest rørende er de som sender meg lange meldinger om deres egen historie. Mange forteller meg om hvordan de har blitt støtt ut av en menighet, eller hvordan det har vært å bryte med familie og venner og forlate en sekt. De sier at jeg er et forbilde og at jeg hjelper dem i deres situasjon. Det synes jeg er det sterkeste, forteller Eunike til TV 2 torsdag morgen.

KLAR TIL AKSJON: Eunike Hoksrød (39) er på vei ned til vannet for å gjennomføre puppeprotesten sin. Se klippet øverst i saken. Foto: TV 2/Skjermdump
KLAR TIL AKSJON: Eunike Hoksrød (39) er på vei ned til vannet for å gjennomføre puppeprotesten sin. Se klippet øverst i saken. Foto: TV 2/Skjermdump

Delte meninger i egen familie

Mange i Eunikes familie er fortsatt i Smiths venner. Reaksjonene derifra har derfor vært svært delte.

– Jeg var forberedt på at det ville bli en del reaksjoner fra nær familie. Men jeg har fått veldig mye støtte fra nær familie også. Den ene broren min som fortsatt er i Smiths venner, har gitt meg sin fulle støtte. Han sier at han er glad i meg uansett, og det betyr utrolig mye for meg, forteller Eunike til TV 2.

Også moren hennes tok det pent. Eunike hadde gitt henne en advarsel på forhånd, slik at hun var forberedt.

– Respektløst

I sosiale medier er det også mange som synes stuntet ble for drøyt. Noen av reaksjonene lyder slik:

– Det er respektløst å vise seg halvnaken når det kommer gjester til gårds, uansett om de er velkomne eller ikke.

– Nei, det var bare dumt og respektløst. Var flau på hennes vegne.

I BAKSTEHUSET: Eunike Hoksrød (39) i gang med å få fyr på bakeovnen. Foto: Alex Iversen / TV 2
I BAKSTEHUSET: Eunike Hoksrød (39) i gang med å få fyr på bakeovnen. Foto: Alex Iversen / TV 2

Farmen-deltakeren Geir Magne Haukås (46), som er svært opptatt av moral, og som ofte leser fra det nye testamentet for de andre på gården, fortalte til TV 2 at han måtte «holde seg litt fast i armlenene» da han skulle se hendelsen på TV onsdag kveld.

– Jeg hadde aldri drømt om at dette kunne skje på Farmen. Jeg hadde virkelig aldri trodd hun skulle gjøre det! Jeg blir ikke sint av å se et par pupper, men jeg blir sint av handlingen mot gruppa, sier han til TV 2.

– Visste ikke om fortida hennes

– Jeg synes dette var svært drøyt. Det var respektløst mot en gruppe med fredelige mennesker, sier Geir Magne Haukås.

Han synes det er viktig å understreke at han er veldig glad i Eunike, og at han ikke har noe imot hennes person, kun handlingene hennes.

– Jeg har en ekstremt stor forståelse for følelsene hun har knyttet til fortiden sin, og alt det hun har vært igjennom. Jeg kan godt forstå at hun misliker en gruppe som dette. Dessverre visste jeg ikke om det da. På det tidspunktet visste jeg ikke noe om bakgrunnen hennes, og jeg visste ikke hvorfor hun hater så sterkt det jeg representerer, forteller han.

Geir har laget en filosofi basert på det nye testamentet og store tenkere som Sokrates, som han ofte forteller om til de andre deltakerne.

– Jeg blir fremstilt som en predikant, og det er helt greit. Men filosofien min handler om de gode verdiene, sier Geir.

REAGERER PÅ EUNIKES AKSJON: Geir Magne Haukås (46), her plassert på gressplena inne på Farmen-gården. Foto: Alex Iveren / TV 2.
REAGERER PÅ EUNIKES AKSJON: Geir Magne Haukås (46), her plassert på gressplena inne på Farmen-gården. Foto: Alex Iveren / TV 2.

Får gjennomgå i sosiale medier

Det er ikke til å komme bort fra at Geir får gjennomgå i kommentarfeltene og i sosiale medier.

– Jeg blir lei meg når jeg ser hva folk får seg til å skrive om Geir. Jeg vil ikke Geir noe vondt. Vi hadde en god dialog etterpå, og jeg blir sjokkert over impulskontrollen til voksne mennesker, sier Eunike til TV 2.