MILLIONINNTEKT: Anna Rasmussen øverst på blogglista – og skattelista.
MILLIONINNTEKT: Anna Rasmussen øverst på blogglista – og skattelista. Foto: NTB scanpix

Skattelistene 2016:

Dette tjente bloggerne

Anna Rasmussen (21) kan le hele veien til banken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tjener millioner av kroner på at akkurat du klikker deg inn på bloggen. Sminke-tips, klær, strandbilder, lange tekster om kjærlighet, reklame og produkter merket med emneknaggen «annonse» er med på å gi norske bloggere millioninntekt år etter år.

Da skattelistene for 2015 kom i fjor var det Sophie Elise Isachsen (22) som tronet øverst på blogg-listen med en solid inntekt på over 2,5 millioner kroner. På kun to år hadde Harstad-jenta seksdoblet inntekten.

Lista for 2015 viste også at Anna Rasmussen (21), Caroline Berg Eriksen (30), Camilla Pihl (38) og Ida Wulff (27) kunne smykke seg med millionlønn.

Ny dronning på tronen

Natt til fredag kom skattelistene for 2016. Den viser at Anna Rasmussen er på inntektstoppen blant landets bloggere, med en inntekt på over 2,2 millioner kroner.

Rasmussen står bak Norges største blogg – «Mamma til Michelle». Hun opprettet bloggen i 2012 da hun var 15 år og nybakt mor til Michelle.

Siden den tid har bloggen hennes blitt Norges største, og Rasmussen har delt livet sitt sammen med barna i flere sesonger av TV 2-dokuserien «Bloggerne».

Nylig ga 21-åringen ut selvbiografien «Naken» der hun åpenhjertig forteller om en turbulent barndom preget av alkohol, røyk, selvmordstanker og tidlig seksuell debut.

For fem uker siden skrev Rasmussen at hun skulle gi seg med blogging. Denne uken kom likevel kontrabeskjeden – Norges mest leste blogger er tilbake.

Liste-hopp for Paradise Hotel-deltaker

Bloggeren med størst formue er Caroline Berg Eriksen, bedre kjent som «fotballfrue». I skattelistene for 2016 står hun oppført med over 3,8 millioner kroner i formue.

Inntekten har også økt siden skattelisten for 2015 kom i fjor. Nå står Eriksen oppført med over to millioner kroner, mens hun i fjor hadde 1,9 millioner i inntekt.

Bloggeren og Paradise Hotel-deltakeren Isabel Raad (23) var da skattelisten kom i fjor oppført med 41.795 kroner i inntekt, og null kroner i formue. Nå har reality-deltakeren millioninntekt.

Inntektene i skattelistene viser summen av skattepliktige inntekter minus berettige fradrag. For formue er det den skattemessige verdien minus gjeld som vises. Dette gjør at enkelte kan ha en annen reell inntekt og formue enn det listene viser.

Se hva bloggerne tjente i 2016 her:

.