Tårene rant da Tom Evensen røk ut av Farmen: – Har stengt følelsene ute

FLOSTERØYA (TV 2): Tom Evensen (42) forteller at han har vært kynisk og stengt ute tankene om familien under hele Farmen-oppholdet.

I søndagens episode av Farmen var det Tom Evensen (42) som måtte forlate gården, etter at han tapte øksekast-tvekampen mot Geir Magne Haukås (46).

Da Tom innså at han hadde tapt, kom det noen tårer hos 42-åringen.

– Nå er det mye følelser. Dette har vært en reise som har krevd mye av meg, sier Tom til TV 2 rett etter kampen.

– Jeg har stengt noen følelser ute i løpet av oppholdet, og nå er vi i mål, så da er det lov til å slippe opp følelsene. Jeg er en mann som tar lett til tårene og egentlig er veldig følsom, så det har vært knalltøft å måtte stenge det av, sier han.

Hjem til familien

Tom, som er gift og har tre barn på 13, 11 og 5 år, forteller at han har stengt ute tankene om familien under hele Farmen-oppholdet.

– Jeg har forberedt meg ekstremt godt mentalt for å være her. Jeg har stengt ting ute og vært grisekynisk. Derfor har jeg hatt få dager hvor det har vært ekstremt vanskelig, sier han.

Nå gleder han seg til å ringe familien, som han har vært borte fra i over fem uker.

– Jeg brukte lang tid på å sluse familien vekk, og nå skal jeg bruke ekstremt kort tid på å ta dem tilbake igjen. På hotellet skal jeg ringe dem, og da blir det tåreflom, sier Tom.

GRÅT: Tom brøt ut i gråt da det ble klart at han måtte forlate Farmen-gården. Foto: Alex Iversen/TV 2
GRÅT: Tom brøt ut i gråt da det ble klart at han måtte forlate Farmen-gården. Foto: Alex Iversen/TV 2

Vil savne Amalie

Tom forteller at tårene etter Farmen-exiten ikke bare skyldes savnet etter familien, men også tanken på de andre deltakerne som er igjen på gården.

Før tvekampen uttrykte alle at de ønsket Tom tilbake på gården fremfor Geir, og flere av dem tok til tårene da det var klart at Tom måtte reise hjem.

– Jeg setter pris på å få høre at alle ønsket at jeg skulle bli igjen på gården. Det gjør inntrykk, siden det er viktig for meg at folk synes at jeg er en ålreit fyr, sier han.

Det er spesielt én person Tom kommer til å savne.

– Jeg har fått god kontakt med alle, men Amalie har kommet meg nærmest. Jeg gleder meg vilt til å presentere henne for familien min. Datteren min på 13 år kommer til å elske henne, sier han.

Bommet

Selv om det var andrekjempen Tom som valgte øksekast som gren, bommet han på sine to første kast, mens motstanderen Geir traff på alle tre. Etter kampen uttrykte Tom at han var forbannet på seg selv.

– Var du forberedt på eller hadde lyst til å reise hjem i dag?

– Hvis du ikke har lyst til å reise hjem til tre barn og kone, så er du i mental ubalanse. Det krever sin mann å ikke kunne snakke med familien på nesten seks uker, og jeg har jobbet knallhardt mentalt. Men jeg tapte ikke med vilje, selv om det kanskje kan se slik ut, sier han.

TAPTE: Tom valgte øksekast som gren, men tapte likevel tvekampen. Foto: Alex Iversen/TV 2
TAPTE: Tom valgte øksekast som gren, men tapte likevel tvekampen. Foto: Alex Iversen/TV 2

I forrige uke var det Trym Nygaard Løken (23) som måtte forlate Farmen-gården, etter at han også tapte en øksekast-tvekamp. Nå er det syv deltakere igjen på Sandvika gård utenfor Arendal.

Håper de respekterer Geir

Tom tror at det kan bli stygt inne på Farmen-gården de kommende ukene, nå som alle begynner å se finalen i det fjerne.

I det siste har særlig Geir fått gjennomgå på gården, på grunn av det de andre deltakerne ser på som irriterende oppførsel.

– Jeg vet at Geir kommer til å få en tøff uke nå. Han har også en sønn hjemme på 14 måneder som han ikke har fått sett på lenge. Hvis ikke Geir klarer å lukke døra hjem, så vil han få det utrolig tøft. Jeg håper at gruppen viser ham litt respekt og lar ham få være seg selv, sier Tom.

VENNER: Tom og Geir har fått et nært forhold inne på gården, men i søndagens episode møtte de hverandre i tvekamp. Foto: Alex Iversen/TV 2
VENNER: Tom og Geir har fått et nært forhold inne på gården, men i søndagens episode møtte de hverandre i tvekamp. Foto: Alex Iversen/TV 2

Minne for livet

Nå er det tilbake til hverdagen som lærer for Tom, som bor i bygden Åsmarka i Hedmark.

Han forteller at han vil takke sin 13 år gamle datter, som meldte ham på Farmen.

– Jeg skal takke henne for en fantastisk reise. Jeg er så glad for at hun oppfordret meg til å være med. Farmen har vært helt rått, og det beste har vært alle menneskene jeg har møtt. Det er helt vilt at det går an å samle så mye rart i ett hus. Dette kommer jeg aldri til å glemme, sier han.

Se «Farmen» på TV 2 mandag, onsdag og søndag. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.