– Jeg kunne vært en bedre far

God kveld Norge (TV 2): John Arne Riise innrømmer i et åpenhjertig intervju med Dorthe Skappel at han burde stilt opp mer for sine tre barn og vært en bedre far.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

John Arne Riise (37) ga ut boka «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise» denne uken og har høstet gode kritikker for sin ærlige bok.

Dårlig selvbilde

I et åpenhjertig intervju med Dorthe Skappel og God Kveld Norge forteller han mer om utfordringer i livet og om sitt dårlige selvbilde.

Se hele intervjuet i toppen av saken!

– De blikkene jeg får når jeg er ute og går og de tankene folk kan ha om det jeg har gjort er tøft. Jeg føler på det når jeg går i Oslo sentrum, da stirrer alle.

– Men tror du da at det alltid er negativt?

– Ja, det er det som er problemet, forteller John Arne til Dorthe.

Mye å ta igjen som pappa

I boka åpner John Arne om flere vanskelige sider ved livet sitt. Men det var da han skulle fortelle om forholdet til sine tre barn at det ble vanskelig.

John Arne har barna Ariana (16), Emma (7) og Patrik (5). De to yngste bor i London, mens Ariana bor i Norge.

– Det var det tyngste å snakke om for jeg vet at jeg innerst inne kunne gjort ting anderledes, selv om jeg bodde i et annet land. Jeg ser at det med barna har vært tøft å innse, forteller han.

Savnet av faren

I boka åpner Riise også opp om forholdet til sin avdøde far og har valgt å være åpen om familieforhold. Etter at John Arne fylte 13 år, hadde han ingen kontakt med sin biologiske far.

– Tror du din egen oppvekst og forhold til din far har preget ditt forhold til dine barn?

– Jeg er veldig bevisst på nå som jeg flytter hjem og ikke gjøre samme feil som pappa gjorde. Men jeg tror jeg har gjort det allerede, sier Riise i intervjuet.

Ny start

Riise innrømmer at han har vært fraværende i barnas liv, men håper på en ny start med kona Louise Angelica.

– Jeg har lyst å være med å oppdra mitt eget barn hele veien. Første skoledag har jeg ikke vært med på. Jeg får bare vite og oppleve dette gjennom Facetime når dette skjer. Jeg har lyst å være med å skape en ny Riise, avslutter John Arne Riise til God Kveld Norge.

Se God kveld Norge på lørdager klokken 22.15