TOPPBLOGGER: Anna Rasmussen har tatt pause fra bloggen, men onsdag kom hun tilbake for å dele en videoblogg hvor hun raser mot TV 2. Her er hun fotografert på en Bloggerne-presselansering i september. Foto: Espen Solli/TV 2
TOPPBLOGGER: Anna Rasmussen har tatt pause fra bloggen, men onsdag kom hun tilbake for å dele en videoblogg hvor hun raser mot TV 2. Her er hun fotografert på en Bloggerne-presselansering i september. Foto: Espen Solli/TV 2

Anna Rasmussen reagerer på TV 2s klipping av «sexvideo» – nå endres Bloggerne-episoden

Anna Rasmussen mener at TV 2-programmet «Bloggerne» har misbrukt hennes videomateriale, men ifølge TV 2s programredaktør har det vært en tett dialog om dette klippet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke sendte dokuserien Bloggerne en episode som inneholdt et klipp hvor Anna Rasmussen (21) og samboeren Jan Lossius (24) ligger avkledd sammen i sengen.

I episodebeskrivelsen heter det: «Anna lar seg inspirere av Paradise Hotel og utfordrer Jan til å ha sex for åpent kamera».

Én uke etter at episoden ble sendt på TV, deler nå Rasmussen sin mening om videoklippet i en videoblogg med tittelen «Dette skjedde egentlig i sexvideoen».

I videobloggen hevder hun at scenen er klippet helt feil, og hun reagerer på at det virker som om paret hadde sex foran kamera.

Rasmussen, som annonserte for tre uker siden at hun skulle slutte å blogge, blir filmet av samboeren i videobloggen.

I samme blogginnlegg har hun publisert «sexvideoen» fra Bloggerne som hun mener er klippet feil.

Hevder at materialet er misbrukt

«Det klippet som ble lagt ut er ikke noe annet enn helt meningsløs dritt som kun blir brukt til TV 2s beste», sier Rasmussen i videobloggen.

«Den videoen var en video på 20 minutter, der meg og deg snakket om hvor jævlig det var at folk hadde sex på TV og mobbet meg som ikke har klær på på bilder. Vi lagde den for å «mobbe» dem tilbake. Også blir det klippet som om vi er en av dem», sier hun videre.

Til sine blogglesere forteller hun at hun føler seg utnyttet av TV 2 og at Bloggerne har misbrukt hennes videomateriale.

– Det er en påstand som må stå for Anna sin regning, sier programredaktør Jarle Nakken til TV2.no.

– Vi har hatt en tett dialog med Anna om dette klippet, og Anna fikk tilsendt påsyn av episoden allerede den 29. september. Og det har vært jevn dialog både før og etter dette ble vist på TV 2 Livsstil første gang. Hun har i løpet av denne perioden ikke gitt uttrykk for at hun syntes noe var feil, sier Nakken.

– Er dere enige i det hun sier om at klippet er redigert til å være noe helt annet enn det det opprinnelig var?

– Hele sekvensen som vi fikk tilgjengeliggjort fra Anna selv er på 3 minutter. Vi har kun tatt bort 45 sekunder av det opprinnelige råmateriale. Det var en meningsutveksling om klesvask, sier programredaktøren.

Vil forlate Bloggerne

Rasmussen er tydelig opprørt i videobloggen, og hun sier at hun er både såret og sint.

«Jeg er bare så sykt skuffet, fordi Bloggerne har alltid vært en plass der jeg har stolt på at materialet blir brukt riktig. Jeg har lyst til å kutte alt og aldri være med på noe sånt igjen, fordi det blir misbrukt», sier hun.

Rasmussen, som har vært en del av Bloggerne i fire sesonger, hevder i videobloggen at hun ikke vil være en del av dokuserien lenger.

– Det får være hennes avgjørelse, og da forholder vi oss til det, sier Nakken.

Ny versjon

Den aktuelle Bloggerne-episoden, som ble sendt på TV 2 Livsstil onsdag i forrige uke, er nå fjernet fra TV 2 Sumo.

– Vi ser i etterkant at intensjonen med klippet kan ha blitt misforstått, og vi har derfor bestemt oss for å lage en ny versjon. Denne versjonen vil senere i dag vil bli tilgjengelig på TV 2 Sumo og ved eventuelle fremtidige repriser, sier Nakken.

TV2.no har vært i kontakt med Rasmussens samboer, Jan Lossius, som uttaler seg på vegne av bloggeren:

– Vi er fornøyde med at TV 2 har lagt seg flate overfor oss og beklaget seg, samt lovet å klippe om materialet. Anna så klippet for første gang i går, og fikk et sterkt behov for å vise at hun faktisk har en grense, skriver Lossius i en SMS til TV2.no.

Rasmussen ønsker ikke å svare på noen ytterlige spørsmål.

Nakenkritikk

Det har stormet rundt Rasmussen den siste tiden. Forrige måned fikk hun mye kritikk da hun delte et toppløsbilde og videoer hvor hun er helt avkledd på bloggen. Det ga henne over 100.000 lesere på bloggen.

Samtidig ga hun ut sin selvbiografi «Naken», hvor hun skriver åpenhjertig om en turbulent barndom preget av alkohol, røyk, tidlig seksuell debut og selvmordstanker.

Like før bokutgivelsen annonserte 21-åringen at hun ikke orker mer. I et blogginnlegg hintet hun til at hun gir seg med bloggingen. Hun har nå ikke blogget på tre uker.

Rasmussen startet bloggen «Mamma til Michelle» da hun var 15 år gammel og nybakt mor. Etter at hun begynte å blogge, utvidet Rasmussen familien: Hun er nå mor til Michelle (6), William (2,5 år) og Lucas (1), og hun er samboer med Jan Lossius (24), som er faren til hennes yngste sønn.

Se «Bloggerne» på TV 2 Livsstil mandag til torsdag klokken 21.30. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.