I helgen går Oslo Horse Show av stabelen på Telenor Arena i Oslo. Blant årets deltakere i sprangridning er prinsesse Märtha Louise, som i dag red sin første internasjonale konkurranse på 17 år.

Første konkurranse prinsessen deltok i startet klokken halv ti torsdag formiddag.

Tredjeplass

Her konkurrerte Märtha Louise mot 34 andre ryttere – fra Norge, Sverige, Danmark og Finland – i en sprangridningsklasse for amatører med hindre på 1,20 meters høyde.

Prinsessen fullførte to runder uten riv og med en tid på 37,04 sekunder, kun slått av danske Anne Charlotte Bogh-Soerensen og norske Anette Ringnes. Ringnes ble vinneren av denne klassen.

– Et imponerende comeback av vår egen rytterprinsesse. Jeg fulgte selv Märtha på ridestevner rundt om i Europa, da hun på 90-tallet sist var aktiv rytter – og jeg synes det er gledelig å se henne tilbake i sadelen. Det syntes nok også kongeparet i morges, der de satt på VIP-tribunen på Telenor Arena og applauderte sin datter, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Comeback på hesteryggen

Under Kingsland Oslo Horse Show i fjor, gjorde prinsessen comeback nasjonalt, men deltok kun i en showklasse den gang.

WENDY: Leah Isadora Behn i aksjon som Wendy fra Peter Pan under voltige-oppvisningen i fjor.
WENDY: Leah Isadora Behn i aksjon som Wendy fra Peter Pan under voltige-oppvisningen i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt

Da var også dødtrene Leah Isadora (12), Emma Tallulah (9) og Maud Angelica (14) med. De tre søstrene deltok i voltige-oppvisning utkledd som henholdsvis Wendy fra Peter Pan, i indiske klær og katt.

I år skal Leah Isadora delta i ponnigaloppen som er et kjent og kjært innslag under Oslo Horse Show.

Deltar i flere klasser

Prinsessen deltar også i 1,20-klasse fredag, samt 1,25 meter høye hindere på søndag.

Lørdag kveld deltar Märtha i det som kalles «The Challenge», en av arrangementets showklasser, hvor trenere og ryttere konkurrerer mot hverandre.

Konkurransen kan oppsummeres i denne setningen fra Oslo Horse Shows nettsider:

«Nå skal det avsløres, kan disse trenerne det de prediker når de står der og underviser, kan de gjøre det i praksis selv?»

Prinsessen møter sin trener Esben Johannessen til duell.

De resterende trenerne er Connie Bull-Røed, Toril Hemmingby og Geir Jensen. De har utfordret sine elever Solveig Fotland Newermann, Johan Sebastian Gulliksen og Emilie Kvevik.