Fra ONKLP TIL PAPPAP: Pål Tøien delte den gledelige nyheten med sine Facebook-følgere mandag morgen.
Fra ONKLP TIL PAPPAP: Pål Tøien delte den gledelige nyheten med sine Facebook-følgere mandag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

OnklP har blitt pappa

Pål «OnklP» Tøien (33) og kjæresten Helene Holst har blitt foreldre til en liten jente.

«Torsdag 5. oktober kom nydelige Amanda til verden. Nesten 4 kilo og 51 centimeter. Alt står bra til med Helene & baby», skriver artisten på sin egen Facebook-side, og legger ved en rekke smilefjes.

Videre takker han alle som har hjulpet til, og takker også pressen for å ha respektert familiens ønske om privatliv.

Ble hyllet

OnklP fikk en enorm suksess da han i 2015 deltok i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes».

– Det var fint å kunne vise flere folk hva vi egentlig driver med. Folk flest forbinder navnet mitt med masse dritt, så «Hver gang vi møtes» var en hyggelig snuoperasjon for meg, sa Tøien til TV 2 for to år siden.

Samme år dro han og De Fjerne Slektningene i land prestisje-pris for hitlåta «Styggen på ryggen».

– Jeg hadde ikke tenkt å ha med den låta på plata engang. Det at folk kommer opp til meg daglig og forteller hvor mye den betyr er sterkt, sa han den gang.

Rusproblematikk

33-åringen har i mange år snakket åpenhjertig ut om sin rusproblematikk, noe som også gjenspeiler seg i mange av hans låter.

– Jeg kjenner litt flere enn jeg skulle ønske som det har gått gærent med. Da snakker vi både venner og familie. Det er venner som gikk feil vei som jeg fortsatt ser på gata. Noen venner det ikke er mulig å se lenger.

– Jeg har aldri tøyd strikken så langt, men det har vært veldig nære på i perioder. Dager hvor det virkelig har holdt på å gå galt, sa OnklP til gatemagasinet =Oslo i 2016.