Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange av oss tyr til frossenpizza når vi har dårlig tid - kanskje med et snev av dårlig samvittighet. Men det er helt unødvendig ifølgeTrond Moi.

– I vår familie er pizza en favoritt, og denne pizzaen lager du raskere enn frossenpizza, hevder kjendiskokken.

Hemmelige triks

Det er tre hemmeligheter som gjør at Trond Mois favorittpizza går så raskt å lage:

1. lag en kald saus

2. kjevle bunnen supertynn, så kan du droppe å heve deigen

3. bruk en pizzaovn til steking. Du kan også bruke vanlig ovn, men da må stekebrettet være oppvarmet for du legger pizzaen på.

Slik lager du deigen

Bland:

600 g hvetemel

1/2 pk tørrgjær

1 ts salt

1 ts sukker

Tilsett 1/2 dl olivenolje og

4dl lunkent vann

Bland dette godt til deigen er tørr og myk.

Lag kald pizzasaus

1 dl økologisk tomatpuré

1 boks grovhakkede tomater

1 dl vann

1 finhakket kinesisk hvitløk

1 ss oregano

1 ts salt

kvernet pepper

1 dl knallgod olivenolje

Bland sammen i en bolle - bruk en stavmikser i 20 sekunder og sausen er klar!

Kjevle og stek

Ta 1/6 av deigen og kjevle en skikkelig tynn bunn. Den er like stor i omkrets som stekeplaten i pizzaovnen.

Legg bunnen rett på den varme stekeplaten (250 grader i ovn eller pizzaovn om du har) og smør på et godt lag med tomatsaus .

1. Stanley & Steven

Topp med et godt lag Norvegia-ost. Dryss over oregano, salt og kvernet pepper. Enkel og rågod!

2. Rik italiensk onkel i Amerika

Topp med Norvegia-ost, 1/2 fersk mozzarella og rødløk. Legg først skiver med Norvegia og det andre oppå.

Når den er ferdigstekt, legger du på mer digg:

3 små klasetomater delt i to

litt ruccolasalat

fersk basilikum

50 g parmaskinke

revet parmesan

litt knallgod olivenolje

litt balsamico

spicy blåmugg med ananas

3. Trond Mois favoritt

Dekk hele pizzaen med Jarlsberg-ost.

Spre over en god del blåmuggost, ananas i biter og 1/2 rød chili.

Dette er en smaksbombe som sparker litt.

Stek ca 5 min i pizzaoven eller i vanlig ovn på 250 grader. Husk at stekeplatene også må være varme på forhånd.