RØRTE NORGE: Programmet der Rune Andersen og hans tre søstre fortalte om den vonde barndommen ble sett av over en halv million i går kveld.
RØRTE NORGE: Programmet der Rune Andersen og hans tre søstre fortalte om den vonde barndommen ble sett av over en halv million i går kveld.

Rune Andersen delte sin største hemmelighet: – Det viktigste og riktigste jeg har gjort

Responsen har vært enorm at komiker Rune Andersen og hans tre søstre fortalte om sin vonde barndom i programmet Vårt lille land på TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Komikeren forteller at den overveldende responsen gjør han trygg på at det var riktig av de fire søsknene å fortelle åpent om sin oppvekst med en voldelig og alkoholisert far.

Vondt og sterkt

– Det var en vondt og sterkt å se programmet. Men dette er kanskje det viktigste og det riktigste jeg har gjort noengang, forteller Rune Andersen til TV 2.

– Det har vært en overveldende respons på sosiale medier og på telefon. Jeg vil lese alt og svare der det trengs, sier han.

Komikerens tre søstre, Mai-Britt Ljosdal, Siv Hellum og Bente Andersen har også fått enormt mange tilbakemeldinger etter programmet søndag kveld.

Ikke barnas skyld

Da de fire søsknene bestemte deg for at de ville fortelle historien sin var deres fremste motivasjon at folk skal bli bevisste på å melde i fra dersom de har mistanke om at et barn lever i et voldelig og utrygt hjem.

– Det er viktig at alle husker på Alarmtelefonen 116 11. Det er viktig at folk melder ifra. Det er viktig at barna våger å melde ifra og at de klarer å ta inn over seg at «DET ER IKKE DERES SKYLD!!», sier Andersen.

Flere organisasjoner som jobber med problemet i det daglige merker at programmet har hatt en effekt allerede.

– Et utrolig sterkt program, som gjorde inntrykk. Det står utrolig stor respekt av Rune Andersen og hans søstre. At de sto frem i går vil hjelpe mange. Det har kommet mange reaksjoner på Facebook-siden vår etter i går, skriver kommunikasjonsrådgiver Anders Blixhavn i Blå Kors.

Stolt

Rune Andersen er glad for at deres historie kan bety noe for noen.

– Jeg er så stolt av mine søstre som har valgt og våget å fortelle vår historie, og jeg sender varme tanker til vår elskede mamma som reiste fra oss for kort tid siden, som lot oss få lov til å fortelle vår historie.Og jeg takker alle som har sendt tanker og meldinger til meg og oss, og viktigst og fremfor alt; Jeg takker alle som melder ifra om vold og overgrep om barn, avslutter Andersen.

Se Vårt lille land på TV 2 Sumo.

Har du behov for å snakke med noen?

Ring alarmtelefonen 116 111

Hvis du trenger å snakke med noen kan du ta kontakt med Alarmtelefonen 116 111. Hos Alarmtelefonen kan de hjelpe deg - alt fra behov for akutt hjelp til noen å prate litt med.

Ring om du trenger øyeblikkelig hjelp, det finnes hjelp å få der du bor.

Ring om du vil at barneverntjenesten skal kontaktes. Det er viktig å si ifra!

Ring også om du lurer på om du kan trenge eller få hjelp. Ingen telefoner er for dumme!

Gratis og anonymt fra hele landet

Alarmsentralen er lokalisert i Kristiansand, og driftes av Barnevernvakta. De svarer på telefoner, e-post og sms fra hele landet og vil sikre at du skal få hjelp så nærme som mulig der du bor. Det er gratis å ringe Alarmtelefonen og du kan være anonym dersom du ønsker det

http://www.116111.no/ Telefon: 116 111 (gratis og anonymt) SMS: 41 71 61 11 E-post: alarm@116111.no Telefon fra utlandet: 0047 95 41 17 55 Åpen hverdager 15:00 - 08:00 og hele tiden i helgene