TAKKNEMLIG FOR STØTTE: Julia Louis-Dreyfus legger vekt på at hun har solid støtte fra venner og familie og en god forsikring. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File)
TAKKNEMLIG FOR STØTTE: Julia Louis-Dreyfus legger vekt på at hun har solid støtte fra venner og familie og en god forsikring. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File)

«Seinfeld»-stjerne har fått brystkreft

Julia Louis-Dreyfus er rammet av brystkreft.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det forteller skuespilleren selv på sosiale medier torsdag kveld.

– Én av åtte kvinner får brystkreft. I dag er jeg den ene, skriver hun, og fortsetter:

– De gode nyhetene er at jeg har en fantastisk familie og venner som støtter meg, og fantastisk forsikring gjennom fagforeningen. De dårlige nyhetene er at ikke alle kvinner er så heldige, så la oss kjempe mot alle typer kreft og gjøre allmenn helsehjelp til virkelighet.

Julia Louis-Dreyfus (56) ble kjent for det norske folk gjennom komiserien «Seinfeld», der hun spilte Elaine Benes. Hun har også medvirket i en rekke andre tv-serier og har dubbet flere animerte filmer. For tiden er hun aktuell med komedien Veep, som har gått på HBO siden 2012.

For en drøy uke siden skrev 56-åringen historie da hun ble tidenes mestvinnende skuespiller for samme serie – med hele syv Emmy-priser for Veep, både som produsent og hovedrolleinnehaver.

Hun fikk kreftdiagnosen dagen etter Emmy-utdelingen, skriver Variety.

I en uttalelse til bladet sier HBO: «Vår kjærlighet og støtte går til Julia og hennes familie. Vi er sikre på at hun vil komme seg gjennom dette med sin besluttsomhet og sitt mot, og vi ser fram til at at hun blir frisk og at hun kommer tilbake til HBO for den siste sesongen av Veep.»

Skuespillerkollega Christina Applegate (45) var raskt ute med å svare på Twitter-meldingen til Louis-Dreyfus.

Hun skriver: «Mama, finn meg. La oss snakke sammen hvis du vil det».

Applegate fikk brystkreft som 36-åring og måtte fjerne begge brystene.