«Bloggerne»-Anniken skriver bok om kjærlighetssorgen: – Kan skaffe meg trøbbel

Blogger Anniken Englund Jørgensen (21) hadde kjærlighetssorg i fire år etter at hun ble dumpet som tenåring. Nå skriver hun bok om opplevelsen, og der lover hun flere avsløringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden hun var 15 år har Anniken Englund Jørgensen (21) blogget under navnet «Annijor», og hun har vært en del av TV 2-dokuserien «Bloggerne» i de siste to sesongene.

Nå jobber hun med en bok.

Det avslører 21-åringen til TV 2 på et «Bloggerne»-pressetreff.

– Jeg skriver bok om min første kjærlighetssorg, sier Jørgensen.

Se intervjuet med Anniken Englund Jørgensen i toppen av saken.

Boken skal etter planen gis ut neste høst på Panta forlag. Det bekrefter Kaia Eriksen, PR- og kommunikasjonssjef i forlaget, til TV 2.

– Boken kommer til å ha stor betydning for Annikens lesere og alle andre som kan kjenne seg igjen i det hun skriver om, sier Eriksen til TV 2.

Avsløringer

Jørgensen forteller at hun kommer til å dele mye i boken.

– Boken blir det leserne mine alltid har elsket – åpenheten og ektheten i skrivingen min. Det blir en veldig sterk bok, og kanskje til og med for åpen. Det blir veldig hardt og ekte, og det kan nok skaffe meg trøbbel på mange måter, sier hun.

– Trøbbel med andre som er involverte?

– Med andre som er involverte og for ting som jeg har gjort opp igjennom årene som jeg faktisk har klart å holde helt for meg selv. Det skal jeg være åpen om nå, sier hun, og forteller at det vil komme flere avsløringer i boken.

Jørgensen er ikke den eneste som går fra å være blogger til forfatter. Denne uken gir hennes «Bloggerne»-kollega Anna Rasmussen ut sin selvbiografi, og bloggere som Linnéa Myhre, Caroline Berg Eriksen, Sophie Elise Isachsen og Eirin Kristiansen har alle hatt suksess med sine bøker.

Kjærlighetssorg

Jørgensen har vært åpen om at hun slet med kjærlighetssorg i fire år etter bruddet med Broiler-artist Mikkel Christiansen (25).

Det ble slutt da hun var 17 år, og i forrige sesong av «Bloggerne» fortalte hun åpenhjertig om kjærlighetssorgen som nesten tok knekken på henne.

Tidligere i år fant hun lykken med Anders Gran (24), og de kom sammen på premierefesten til hennes første «Bloggerne»-sesong i februar.

I sommer tok derimot forholdet slutt, og paret flyttet fra hverandre.

I den syvende «Bloggerne»-sesongen vil TV-seerne få se mye av det daværende kjæresteparet.

Løgnen tar knekken på «Annijor»: – Jeg har lurt alle rundt meg så sinnssykt lenge

– Denne sesongen så blir det mye av meg og kjæresten, på både godt og vondt. Vi er veldig åpne om hvordan et forhold kan være, med både opp- og nedturer, sier Jørgensen.

Bestevenner

På pressetreffet tidligere denne måneden kom Jørgensen og Gran sammen. Nå kaller de seg for gode venner.

– Jeg og Anders har det veldig fint. Vi er ikke sammen, men vi er veldig gode venner, sier bloggeren.

– Han er bestevennen min, så jeg måtte ha ham i livet mitt på en eller annen måte. Det har vi fått til ganske bra til nå. Jeg vil ikke at det skal bli slik at en person som har betydd så mye skal bli en ukjent person som man bare hilser på på gaten, sier hun.

IKKE KJÆRESTER: Forholdet til Anniken Jørgensen og Anders Gran tok slutt i sommer. Foto: Espen Solli/TV 2
IKKE KJÆRESTER: Forholdet til Anniken Jørgensen og Anders Gran tok slutt i sommer. Foto: Espen Solli/TV 2

–Hvordan tror du det blir det å se på «Bloggerne», hvor dere er kjærester?

– Det blir nok til tider litt vanskelig å se oss sammen, men samtidig så har han vært en del av livet mitt, og det skal jeg være glad for, sier hun.

Vil hjelpe andre

Bloggeren forteller at hun ikke opplevde kjærlighetssorg etter dette bruddet, slik hun gjorde etter sitt forrige forhold.

– Det er det som er så rart. Jeg tror at jeg har beskyttet meg veldig i dette forholdet. Mye mer enn jeg selv har trodd. Jeg trodde at jeg gikk inn i forholdet og forelsket meg og ga av meg selv, men da det først ble slutt, så gikk det litt for fint. Men det å være på andre siden av et brudd lærte meg mye, sier hun.

21-åringen har omtrent 10.000 daglige lesere på sin blogg. Med dem deler hun både oppturene og nedturene i livet.

– Jeg har alltid vært veldig åpen og delt mye av livet mitt. Det er viktig for meg å hjelpe andre. Da jeg jeg gikk gjennom alt jeg gjorde, så var det ingen jeg kunne se opp til, siden alle hadde det så veldig fint og flott. Bloggerne levde et bekymringsløst liv. Det er viktig at en offentlig person går ut og sier at slik er det ikke. Jeg har også helt jævlige dager, og det trenger folk å vite om, sier hun.

I tillegg til Jørgensen, er også Anna Rasmussen, Kristine Ullebø, Anne Brith Davidsen, Espen Hilton, Marna Haugen Burøe og Ørjan Burøe med i den syvende «Bloggerne»-sesongen.

Se «Bloggerne» på TV 2 Livsstil mandag til torsdag klokken 21.30. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.