Enkel fiskeburger barna vil elske
Server den på ekte meksikansk vis, med hjemmelaget tomatsalsa og guacamole.
Sykkel VM er ikke bare for de voksne. I dag deltok 1500 skolebarn i sykkeltog. I den anledning viser Wenche hvordan en kan lage en barnevennlig fiskeburger fra bryggen i Bergen.
Ingredienser
500 g. kjøleskapskald, skinn- og benfri filet av sei eller hyse (laks eller ørret kan også brukes).
1 løk
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper, nykvernet
2 ss gressløk, finhakket
Revet skall og saft av 1 lime
Olje/smør til steking
Fremgangsmåte
Finhakk løken og surr i litt olje til løken er blank, ikke brun. Avkjøl.
Finhakk fiskefiletene, ha over det en bolle. Tilsett løken, pepper, salt, gressløk og revet skall av en lime. Bruk hendene og kna godt sammen.
Form farsen til fire burgere og stek i varm panne med olje og smør. Stek 2-3 minutter på hver side.
Server med stekte potetbåter, grovt brød eller hamburgerbrød. La barna selv forsyne seg med tomatsalsa og eventuelt guacamole.
Tomatsalsa
2-3 modne klasetomater
1 fedd hvitløk
Eventuelt 1/2 finhakket frisk rød chili
1-2 ss chilisaus
1 ss olivenolje
Salt, pepper
Finhakk tomater og hvitløk og bland med chilisaus (eller ketchup) smak til med salt og pepper, og eventuelt finhakkede urter som for eksempel basilikum eller koriander.
Guacamole
Skrap ut kjøttet av to modne avocado. Press over litt sitron eller lime for å beholde fargen og for smak. Tilsett 1 klype salt, 1 fedd finhakket hvitløk, pepper, 1-2 ss olivenolje og 2 ss sweet chilisaus.