«Bloggerne»-Anne Brith tok grep da ett av barna ikke ville være en del av bloggen

Anne Brith Davidsen (42) fra «Bloggerne» har endret tankegangen om hva hun deler på bloggen fra sitt og barnas liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anne Brith Davidsen (42) er en av profilene i den syvende sesongen av dokuserien «Bloggerne».

Bloggeren og hennes fire barn er inne i sin andre sesong hvor de inviterer TV-kameraene inn i hverdagslivet, og barna er også en del av alenemorens blogg.

Nylig avslørte Davidsen at et av barna ville ta en pause fra bloggen i en periode.

«Jeg veier alt for og imot når jeg gjør noe. Tro meg, jeg tenker på langsiktige konsekvenser og hvordan det offentlige rom påvirker mine barn. Et av mine barn tok seg en pause en stund. Rett og slett fordi han ikke ville være med. Det var helt ok», skriver hun i blogginnlegget.

Respekterer pausen

Da TV 2 møter Davidsen på et pressetreff i forbindelse med den nye «Bloggerne»-sesongen, forteller hun at pausen var for en stund tilbake.

– Jeg har fire forskjellige barn, og to av barna har veldig lyst og føler at det er naturlig å være en del av bloggen. Når ett av barna har gitt uttrykk for at han ikke vil være med på et intervju eller et bilde, så respekterer jeg selvsagt det. Dette er min blogg, ikke barnas, sier hun.

Se intervjuet og klipp fra «Bloggerne» i videoen øverst i saken.

Her tar Anne Brith et oppgjør med barna

Det er barna som bestemmer hvilke innlegg de vil være med på og ikke, forteller bloggeren.

– Vi snakker alltid om det hvis jeg skriver om barna, og hvis vi tar bilder, så vet de veldig godt hva det er til. Vi har en veldig åpen dialog, sier hun.

Noe er privat

Davidsen har blogget i syv år. Det som startet som en bakeblogg, har de siste årene utviklet seg til en livsstilsblogg med omtrent 10.000 daglige lesere.

Men det er enkelte deler av livet som ikke deles verken på bloggen eller på TV.

– Det som skrives på bloggen min om barna er fem prosent av livene deres. Vi har egne soner i huset hvor vi tar bilder og ikke. Det finnes ikke ett bilde på bloggen av barnerommene, og det finnes ingen omtale om hva vi har gjort på en bursdag. Det er visse ting jeg har bestemt meg for skal være privat, sier hun.

Det som ikke deles, er blant annet barnas tanker og følelser, forteller hun.

– Jeg er veldig åpen for å diskutere generelle tema, som jenter i tenårene, men jeg vil ikke henge det på datteren min. Mye av det jeg skriver om på bloggen, har ofte skjedd for ett eller to år siden. Det blir noe annet dersom du skriver om noe som skjedde i går, siden det blir såpass nært, sier hun.

Tar et oppgjør med norske foreldre: – Veldig mange synes at det å delta er nok

Tar til seg kritikk

– Hva tenker du om de som kritiserer at barn er en del av blogger?

– Jeg synes det er bra at de kritiserer. Det har gjort at jeg har forandret tankegangen min. Ting jeg la ut for to år siden, ville jeg aldri lagt ut i dag. Alle kritikerne mine er jeg i stor grad fornøyd med. Det er stor forskjell på å være kritisk og en hater. Kritiske blikk gjør at du beveger deg fremover og blir en bedre person, sier Davidsen.

«Bloggerne»-kollega Anna Rasmussen mottar også mye kritikk fra leserne som mener at barna blir for eksponerte på bloggen. Da TV 2 møtte henne på samme pressetreff, hevdet hun at hun tenker over hvilke konsekvenser det hun deler kan få for barna i fremtiden.

– Jeg har alltid en tanke bak alt jeg legger ut. Uansett hvilket menneske og kjent person jeg er, så setter jeg alltid ungene mine først. Jeg tenker på barna før jeg gjør noe, sa Rasmussen, og la til at desto flere barn hun har fått, desto mer skjermet har de blitt.

I tillegg til Davidsen og Rasmussen, er også Kristine Ullebø, Anniken «Annijor» Jørgensen, Espen Hilton, Marna Haugen Burøe og Ørjan Burøe med i den syvende «Bloggerne»-sesongen.

Se «Bloggerne» på TV 2 Livsstil mandag til torsdag klokken 21.30. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.