VONDE BARNDOMSMINNER: Den 19 år gamle Modern Family-stjernen Ariel Winter åpner seg om sin tøffe fortid.
VONDE BARNDOMSMINNER: Den 19 år gamle Modern Family-stjernen Ariel Winter åpner seg om sin tøffe fortid. Foto: Jordan Strauss / AP

Modern Family-stjernen snakker ut om den vonde oppveksten

Ariel Winter (19) sier hun ble både fysisk og psykisk mishandlet av sin egen mor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et dybdeintervju med magasinet The Hollywood Reporter forteller Modern Family-stjernen Ariel Winter (19) åpenhjertig om sitt trøblete forhold til sin mor.

Winters skuespillerkarrière startet allerede da hun var fire år, og hun gjorde tidlig suksess i både TV-serier og filmer.

I intervjuet innrømmer hun at hun på daværende tidspunkt oppfylte sin mors drøm – ikke sin egen – og at moren hadde et jerngrep over hennes liv og karriere.

Moren forbød blant annet at hun fikk venner av samme kjønn.

– Fordi jenter var konkurranse. Noen ser det på den måten, sier hun.

Følte seg seksualisert

Det var et konstant press om å få nye spillejobber, hun fikk lite mat og allerede som sjuåring følte hun at hun ble seksualisert gjennom klærne moren hennes kledde henne i, forteller hun.

– Det var de korteste miniskjørtene, matrosdresser, klær med lavt snitt og de korteste kjolene du noen gang har sett. Folk trodde jeg var 24 da jeg var tolv, forteller hun.

Da hun fikk rollen som Alex Dunphy i den prisvinnende TV-serien Modern Family som 11-åring, eskalerte alt på godt og vondt. For mens skuespillerkarrièren blomstret, ble morens kontrollerende adferd en mye tyngre bør å bære.

Fikk hjelp av læreren

For til tross for at Ariel leverte på filmsettet, så læreren Sharon Sacks at hun slet.

– Jeg bestilte alltid et lunsjmåltid ekstra i mitt navn slik at Ariel kunne spise en av dem. Jeg så at hun var sulten. Kylling og agurk er ikke nok for et barn som vokser, sier Sacks, som også la merke til at Winter ofte led av søvnmangel.

– Moren hennes holdt henne våken for å være på tåpelige fester. Hun var tolv og 13 år og måtte være på settet klokken halv sju om morgenen, sier hun til The Hollywood Reporter.

Ikke snakket sammen på fem år

Det ble til slutt så ille at Winters storesøster Shanelle Gray overtok foreldreretten for den da 15 år gamle lillesøsteren.

Ifølge rettsdokumentene gikk Winters anklager mot moren på fysisk trakassering iform av slag, klask og dytting, samt psykisk misbruk. Winter har ikke snakket med moren sin på fem år.

I dag har hun en egen lelighet i Los Angeles, hvor hun bor sammen med skuespillerkjæresten Levi Meaden (29). Til høsten begynner hun å studere juss ved UCLA (University of California, Los Angeles).

Til tross for den tøffe oppveksten, er hun takknemlig for det hun har lært som følge av den.

– Selv om jeg skulle ønske at jeg hadde en bedre barndom, ville jeg ikke ha byttet den bort. Den har gjort meg til den jeg er i dag.