Anna Rasmussen slår tilbake mot kritikken: – Jeg tenker på barna før jeg gjør noe

Anna Rasmussen hevder at hun alltid tenker på barna før hun deler noe på bloggen: – Det ser ikke slik ut, det er jeg fullstendig klar over, innrømmer hun til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag var blogger Anna Rasmussen (21) til stede på et pressetreff i forbindelse med den syvende sesongen av TV 2-programmet «Bloggerne».

Der ville hun ikke snakke med journalistene om denne ukens blogginnlegg, som har bestått av både toppløsbilder og videoer hvor hun er helt avkledd. Torsdag la hun ut nok en nakenvideo.

Se intervjuet med Anna Rasmussen i toppen av saken.

Reaksjonene har vært mange etter blogginnleggene, som trebarnsmoren selv begrunner med sitt naturlige og positive forhold til kropp.

«Det er ingen hemmelighet at vi her hjemme har et naturlig forhold til kropp, og at jeg er opptatt av at barna mine skal få et naturlig og positivt forhold til sin egen kropp når de blir større», skriver hun i et blogginnlegg om toppløsbildet.

– En tanke bak innleggene

Bloggen «Mamma til Michelle» har gjort den 21 år gamle trebarnsmoren til en av Norges største bloggere.

Rasmussen er mor til Michelle (6), William (2,5 år) og Lucas (snart ett år), og hun forteller til TV 2 at hun er bevisst på hva hun deler på bloggen med tanke på barna.

– Tenker du over hvilke konsekvenser det du legger ut på bloggen kan få for barna dine i fremtiden?

– Jeg har alltid en tanke bak alt jeg legger ut. Uansett hvilket menneske og kjent person jeg er, så setter jeg alltid ungene mine først. Jeg tenker på barna før jeg gjør noe. Det ser ikke slik ut, det er jeg fullstendig klar over, men det er ingenting jeg vil mer enn at ungene mine skal ha det godt, sier Rasmussen til TV 2 på «Bloggerne»-pressetreffet.

SLIPPER KAMERAENE TETT INNPÅ: Anna Rasmussen og samboeren Jan Lossius er med i syvende sesong av «Bloggerne». Foto: Espen Solli/TV 2
SLIPPER KAMERAENE TETT INNPÅ: Anna Rasmussen og samboeren Jan Lossius er med i syvende sesong av «Bloggerne». Foto: Espen Solli/TV 2

– Hva tenker du om kritikken som kommer fra de som mener at barna dine blir for eksponert?

– Det er alltid noen som sier at barna mine blir for eksponert, så den reglen har jeg gått gjennom mange ganger. Men jeg står på mitt. Desto flere barn jeg får, desto mer skjermet har de blitt. Nå deler jeg på samme måte som jeg alltid ville gjort, men desto mer unger jeg får, desto mer skjermet blir de, på et vis, sier hun.

Mer ekte på TV

Rasmussen og familien har vært en del av dokuserien «Bloggerne» i flere sesonger, og også her blir TV-seerne kjent med de tre barna.

21-åringen føler at hun får vist mer av familiens ekte liv i dokuserien.

– På «Bloggerne» liker jeg å være veldig ekte, ta frem barna og vise hvor normale vi faktisk er på hjemmebane, fordi det blir veldig utydelig på bloggen. En blogg er ute etter oppmerksomhet, seere og leser, mens på TV er jeg ute etter å vise et mer ekte bilde av meg selv, sier hun.

– Jeg kan ærlig innrømme at det ikke ser ut som om jeg er veldig oppegående når man ser gjennom bloggen min. Men når man filmes så blir det mer ekte, og man får en bedre følelse over hvordan «den crazy bloggeren» egentlig er, sier hun.

Trakk seg

Det er ikke bare denne uken det har stormet rundt bloggen til Rasmussen. Hele den siste måneden har hun vært mye omtalt. I august ble det kjent at hun og samboeren Jan Lossius (24) har avlyst bryllupet som skulle finne sted neste år.

Like etter trakk hun seg fra «Skal vi danse», kun uker før premieren.

21-åringen beskriver den siste tiden som «travel».

– Det raknet litt da jeg trakk meg fra «Skal vi danse». Jeg kjenner at det er trist å sitte og se på «Skal vi danse», og det ligger mange følelser bak, siden jeg kunne ønske at jeg kunne fortsette. Men det er mye som skjer selv om «Skal vi danse» er lagt på hylla, sier hun.

Selvbiografi

Senere denne måneden slippes Rasmussens selvbiografi hos Gyldendal. Den har fått tittelen «Naken», og der får leseren vite «alt», ifølge bloggeren.

– Hvordan føles det å skulle dele alt?

– Det er faktisk skremmende. Jeg deler mye til vanlig, men nå skal jeg dele hele historien, og det er skummelt. Men jeg gleder meg til at folk kan forstå meg på en helt annen måte. Alle som leser boken fra A til Å vil forstå meg på en annen måte, sier hun.

I arbeidet med boken har hun også vært bevisst på at noen personer må skjermes, forteller hun.

– Jeg er bevisst på hva jeg skriver, uansett hvem det gjelder. Om det er en som jeg har hatt sex med langt tilbake i tid, en ekskjæreste, kjæresten eller egne barn. Jeg tenker på at det er min selvbiografi, og ikke deres, og på den måten må man skjerme dem. Jeg går utifra mine egne tanker og mine egne opplevelser, sier hun.

Frieriet vises på TV

I denne sesongen av «Bloggerne» får man se samboeren Jan Lossius' frieri, som fant sted i februar i år.

– Det er en rar opplevelse å se det på TV, men det er også veldig fint å se tilbake på. Jeg gleder meg til å dele det med alle, sier Rasmussen.

– Hvordan går det med Jan og deg for tiden?

– Det går bra, men bryllupet er avlyst. Jeg skal ikke legge skjule på det. Forholdet vårt har det bra, og det er viktigste. Dersom det betyr at bryllupet må avlyses, så er det viktig for å få familien til å fungere, sier hun.

Da det ble kjent for en måned siden at bryllupet er avlyst, skrev Rasmussen på bloggen at det var på grunn av det skjedde så mye for tiden i livene deres.

– Hvordan er livet om dagen nå?

– Det er veldig hektisk. Jeg kan ikke si at jeg er helt lykkelig per dags dato, men jeg trives i hverdagen, og det er viktigst for meg akkurat nå. Det er flest av de dagene, sier hun.

Bloggerne har sesongpremiere på TV 2 Livsstil mandag 18. september. Du kan se alle de tidligere sesongene på TV 2 Sumo.