Geir Schau kom dårligst ut i «Skal vi danse»-premieren: – Driter i dommerpoengene

NYDALEN (TV 2): Radioprofilen Geir Schau (57) bommet på trinnene i «Skal vi danse»-sesongpremieren. Nå lover han bedre innsats denne uken.

Under forrige ukes sesongpremiere av «Skal vi danse» var det radioprogramleder Geir Schau (57) som havnet nederst på dommernes poengliste.

Han og dansepartneren Anette Stokke (29) fikk 17 poeng for sin cha cha cha.

Kritikken fra dommerne gikk blant annet på at han var urytmisk og at teknikken ikke var på plass.

– Jeg er ikke noe konkurransemenneske, så jeg driter litt i dommerpoengene, sier han da TV 2 møter ham på prøvene til lørdagens sending.

– Selvfølgelig er det ikke kult å havne nederst, men jeg snur det til noe positivt – nå kan det bare gå en vei, legger han til.

Hold deg oppdatert: Følg Skal vi danse-universet gjennom hele uken her.

Bommet på trinnene

Schau forklarer at han gjorde en feil under dansen i sesongpremièren, og at han ikke klarte å hente seg inn igjen.

– Jeg hadde troen, siden jeg hadde hatt prøver hvor jeg gjorde det veldig mye bedre. Men på direkten skjedde det noe, og jeg kom helt ut av det. Jeg skulle gjøre noen fantastiske fotbevegelser i et parti, men det stjerneøyeblikket bommet jeg så til de grader på. Da falt hele dritten i grus og jeg fikk lavest score, sier han.

Han sier seg enig i kritikken fra dommerne.

– Jeg er fullstendig enig. Men jeg fikk 10 for sjarm, og det er jeg fornøyd med. Jeg blir nødt til å spille på sjarm nå. Jeg må levere på de punktene jeg kan, sier han.

Radioprofilen, som hver morgen leder «Morgenklubben med Loven & Co» på Radio Norge, er klar for en bedre innsats denne uken.

– Nå skal vi danse quickstep, og denne uken fremstår det mer som dansing. Jeg har plukket opp ting raskere denne uken, sier han, og skryter samtidig av «verdens beste danselærer» Anette.

Vondt i knærne

Nå som dansekjendisene har danset nærmest hver dag i en måned, begynner de å merke det på kroppen.

– Det går hardt utover fysikken. Jeg har hatt mange skader tidligere i livet, og noen av dem merker jeg nå, sier han, og ramser opp:

– Jeg har skadet knærne, brukket beinet, røket ankelen, knust albuen, fått skulderen ute av ledd, kappet av meg fingeren og fått en garasjeport i hodet, sier Schau.

Nå kjenner han det mest i knærne og hælene, forteller han.

Vil imponere

I forrige ukes sesongpremiere var det ingen som måtte forlate konkurransen, men poengene blir med videre til lørdag, da første deltaker blir sendt hjem.

Schau er ikke ekstra nervøs for at hans lave poengscore kan sette ham i fare.

– Det jeg er mest engstelig for er å ikke levere varene ordentlig. Nå må jeg prestere og håpe at jeg får en «jøss» fra dommerne. Det hadde vært hyggelig å høre at dette var noe annet. Også skal mamma sitte i salen på lørdag, så hun må imponeres, sier han.

– Vi har ikke tenkt så mye på at en ryker på lørdag. Men om det blir meg, så kommer jeg til å savne «Skal vi danse», legger han til.

Se «Skal vi danse» på TV 2 lørdager klokken 19.30. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.

Lik TV 2 Underholdning på Facebook