Jorun Stiansen er tilbake i rampelyset – rørt til tårer av tilbakemeldingene

NYDALEN (TV 2): Da «Idol»-vinner Jorun Stiansen (33) mistet noen i nær familie, innså hun at hun ikke kan vente med å gjøre det hun ønsker i livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste seks årene har det vært stille fra Jorun Stiansen (33) – jenta fra Vennesla som sjarmerte alle og vant «Idol» i 2005, da hun var kun 21 år.

Helt til hun svingte seg på parketten i forrige ukes sesongpremiere av «Skal vi danse».

Dommerne jublet over hennes energiske dans, og hun havnet blant toppen på deres resultatliste.

TV 2 møter Stiansen på prøvene til lørdagens «Skal vi danse»-sending. Hun forteller at hun er veldig takknemlig for hvordan comebacket hennes har blitt tatt imot.

– Jeg ble så rørt av tilbakemeldingene fra både dommerne og fans at jeg begynte å gråte på søndag. Jeg har fått så mange meldinger av folk som sier at de stemte på meg i «Idol» og hadde plakater av meg på veggen, og at de har savnet meg. Jeg blir rørt av at jeg har markert noe i folk, sier hun.

– Jeg er veldig ydmyk og takknemlig for at jeg får lov til å være med i «Skal vi danse». Jeg har lenge hatt lyst til å komme tilbake og underholde mer, sier Stiansen.

Hold deg oppdatert: Følg Skal vi danse-universet gjennom hele uken her.

PÅ TRENING: Denne høsten handler alt om «Skal vi danse» for Jorun Stiansen, og hun har flyttet midlertidig fra Grimstad til Oslo. Foto: Marit Grøtte/TV 2
PÅ TRENING: Denne høsten handler alt om «Skal vi danse» for Jorun Stiansen, og hun har flyttet midlertidig fra Grimstad til Oslo. Foto: Marit Grøtte/TV 2

Sterkt å være tilbake

Da «Idol»-sirkuset var over, satset Stiansen på en artistkarriere. Men etter 2011, da programmet «Bingo Bingo» som hun ledet på TV 2 ble tatt av lufta, ble det stille fra henne.

Under «Skal vi danse»-sesongpremieren forrige lørdag var det mye følelser involvert.

– Da jeg våknet på lørdag prikket det i hele kroppen, og jeg hadde en følelse som om at jeg hadde reist i mange år og endelig hadde kommet hjem. Det var veldig rart å komme tilbake til TV 2-studioet og møte den samme sminkøren og gå i de samme gangene som jeg gjorde på «Idol» for 12 år siden. Det ble veldig sterkt for meg, sier hun.

For Jorun er klar på at det er foran TV-kameraene hun hører hjemme.

– Jeg elsker å stå foran kamera og kunne formidle noe til publikum. Jeg har savnet den følelsen lenge. I så mange år har jeg hatt lyst til å komme tilbake, men det er først nå det har passet, sier hun.

Fikk en vekker

Gjennom årene har hun fått tilbud om å være med i flere kjendisrealityserier på TV. De aller fleste har hun takket nei til.

– Om jeg ikke har hatt noe å formidle, så har jeg trivdes bedre med å vente med å vise meg i rampelyset, sier hun.

For to år siden bestemte hun seg derimot for at hun måtte hoppe i det. 33-åringen opplevde at to av besteforeldrene hennes gikk bort, og da innså hun at hun ikke kunne sette ting på vent.

– Jeg har lenge tenkt at jeg vil tilbake i Oslo og tilbake til underholdningsbransjen. Jeg har aldri blitt presset til å komme tilbake, men det er der jeg hører hjemme. Livet kan forandre seg så raskt, så jeg kan ikke vente. Skal jeg gjøre noe mer i denne bransjen, så er tiden inne nå, sier hun.

Vil inspirere ungdom

Stiansen har vært åpen om at hun gikk på en smell på grunn av all oppmerksomheten hun fikk etter «Idol», og at det var en av årsakene til at hun flyttet hjem til Sørlandet og trakk seg bort fra artistlivet.

De siste årene har hun vært daglig leder i en skobutikk, jobbet med ungdom og kultur, samt utdannet seg som personlig trener.

Gjennom «Skal vi danse»-deltakelsen ønsker hun å vise ungdom at man ikke trenger å være perfekte på alle områder i livet.

– Det spiller ingen rolle om du tryner - poenget er hvordan du går videre. Da jeg sto på dansegulvet kjente jeg at dette var riktig måte for meg å komme tilbake på, sier hun.

Og det er en annen Jorun Stiansen som nå danser på TV 2 hver lørdag, enn den som sang på samme kanal hver fredag for 12 år siden.

– Alt har forandret seg. Jeg er 33 år og ikke 21, og jeg er tryggere og har mer selvtillit, sier hun.

Utelukker ikke mer musikk

33-åringen har ennå ikke tenkt på hva som skjer etter «Skal vi danse».

– Nå er mitt fokus at folk der hjemme skal bli kjent med meg igjen. Veien blir til mens jeg går, og jeg kommer til å si ja til det som jeg synes er gøy, sier hun.

Hun utelukker ikke at hun vil ta opp igjen musikkarrieren i fremtiden.

– Jeg har ingen konkrete planer, men ønsket om å lage mer musikk er der, sier hun.

Stiansen er bosatt i Grimstad med forloveden Egil Furre (39), som er profesjonell wakeboarder.

I høst har hun derimot leid seg en leilighet på Frogner i Oslo, og hun får ikke sett mye av kjæresten i hverdagen.

– Han vet at jeg lenge har hatt lyst til å gjøre dette, så han støtter meg. Dagene er så travle, så jeg rekker egentlig ikke å savne ham. I helgene kommer han hit for å se på sendingen, sier hun.

PARTNERE: Jorun danser med svenske Fredric Brunberg. Foto: Foto: Thomas Reisæter /TV 2
PARTNERE: Jorun danser med svenske Fredric Brunberg. Foto: Foto: Thomas Reisæter /TV 2

Lidenskapelige følelser

Lørdag skal Stiansen og partneren Fredic Brunberg (31) danse tango. Mens det var tempo og energi i jiven forrige uke, skal det nå være lidenskapelig og intenst.

– Jeg må ha en historie å forholde meg til for at jeg skal få frem de følelsene. Denne uken spiller vi en kjærlighetshistorie hvor kvinnen ønsker ut av forholdet. Da klarer jeg å uttrykke de følelsene jeg skal, sier hun.

I sesongpremieren fikk hun hele 34 poeng av dommerne, og hun innrømmer at det kan bli vanskelig å beholde den poengscoren gjennom hele høsten.

– Mitt fokus er å gjennomføre og klare dansetrinnene, også får vi håpe at folk der hjemme liker det. Poengene fra dommerne påvirker meg, men jeg tenker at det er publikum som skal bestemme til slutt, sier hun.

Se «Skal vi danse» på TV 2 lørdager klokken 19.30. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.