Morten Harkets niese i The Voice: – Navnet mitt kan være en ulempe

Ragnhild Harket (24) synger foran onkelen sin fredag kveld.

Den 24 år gamle sykepleierstudenten har sunget hele livet, men aldri helt turt å satse på musikken. Fredag kveld står Ragnhild Harket på scenen i The Voice.

Det var ikke Harket selv som meldte seg på sangkonkurransen.

– Jeg ble kjent med Aleksander Walmann for cirka et år siden, og allerede etter første møte var jeg komfortabel med å synge rundt ham. Det var nytt for meg, og veldig befriende. Jeg fant rett og slett tilbake til gleden ved å synge. Det endte med at vi hadde flere «jam sessions», og resultatet ble jo bra, forteller Ragnhild.

Visste ikke om Morten

Men den tidligere The Voice-deltakeren og Melodi Grand Prix-vinneren hadde lagt større planer for Ragnhild enn bare litt «jamming».

– Han har alltid vært flink til å gi meg komplimenter, og plutselig ringte telefonen fra TV 2. Da hadde han meldt meg på, forteller Ragnhild.

På det tidspunktet visste ikke sangfuglen at en av årets mentorer befant seg i samme familietre. Da hun ble klar over det, skjønte hun at det ville få konsekvenser.

– Jeg følte meg både heldig og uheldig. Det ville uansett resultere i at jeg hadde maksimalt tre mentorer å velge mellom i heldigste fall, og ikke fire. Det ville blitt uprofesjonelt og urettferdig om vi endte på same team. Samtidig var det litt betryggende at han var der, for det er jo onkelen min, forklarer hun.

Da opptakene til blind auditions ble gjort, visste heller ikke Morten Harket (57) at niesen skulle delta.

Redd for å skuffe

Årsaken til at Ragnhild aldri helt har turt å ta musikkdrømmen helt ut, er at hun har vært redd for å ikke leve opp til Harket-navnet.

– Navnet mitt kan være en ulempe fordi folk har et kjennskap til det navnet fra før, og det er jo satt en standard som er relativt høy. Jeg har kjent litt på det presset, innrømmer 24-åringen.

Både onkel Morten Harket og kusine Tomine Harket (24) har gjort en vellykket karriere av sangtalentet sitt. For Ragnhild har det sittet langt inne å prøve seg.

– Jeg har kanskje manglet litt selvsikkerhet i musikken. Hvorfor det, nei, jeg vet ikke. Det er litt uvisst, men underbevisstheten har vel hele tiden lagt et høyt press på meg. Man kan lett bli sin verste fiende. Jeg har nok vært redd for å prøve meg, for så å skuffe både meg selv og andre, sier hun åpenhjertig.

Ragnhild håper på at deltakelsen i The Voice kan åpne noen dører.

– Det som er bra med The Voice er at man kanskje blir lagt mer merke til og får noen muligheter gjennom å delta. Det hadde vært kult å få jobbe med en produsent og lagd en fet låt. Og at jeg kan ta det litt forsiktig, i mitt tempo, og omsider se en utvikling som jeg kan føle meg komfortabel med, avslutter hun.

Se alle sesongens The Voice-opptredener her: