Raste ned 70 kilo – nå gjør hun TV-comeback

Siden forrige sesong av The Voice har Tina Indrevær (31) vært gjennom en livsviktig ryggoperasjon og gått ned imponerende 70 kilo.

Tina Indrevær (31) nekter å gi opp musikkdrømmen. Dette til tross for at ikke alt gikk etter planen da hun deltok i The Voice i forrige sesong.

Da vi sist så henne i 2015, hadde hun så ekstreme ryggsmerter at hun såvidt klarte å gjennomføre The Voice-duellen. I stedet for å stå oppreist, måtte hun synge sittende under hele opptredenen.

Etter opptakene ble tilstanden brått verre. Fra å kunne gå med krykker, mistet hun følelsen i begge beina.

– Verste jeg har opplevd

Det bar rett til legevakten for å få morfin i påvente av å bli innlagt på nevrologisk avdeling. En MR noen dager senere viste at hun hadde fått en massiv prolaps og spinal stenose. Hun måtte opereres omgående.

MÅTTE SITTE: Tinas ryggsmerter var så graverende at hun så vidt klarte å gjennomføre opptredenen. Foto: TV 2
MÅTTE SITTE: Tinas ryggsmerter var så graverende at hun så vidt klarte å gjennomføre opptredenen. Foto: TV 2

– Det er det verste jeg har opplevd i hele mitt liv. Jeg kan vel si at den operasjonen reddet livet mitt. Hadde jeg ikke fått den, hadde jeg sittet i rullestol i dag, forteller Indrevær til TV 2.

Hun forteller at hun fortsatt har plager, men ikke i den skalaen som før.

2015 skulle blir året som snudde opp-ned på Tinas tilværelse. For like etter at hun gjennomgikk operasjonen i ryggen, ble hun også innkalt til gastric bypass-operasjonen hun hadde stått på venteliste for i to år.

Mobbet for vekten

Tina hadde slitt med overvekt fra tidlig i tenårene,noe som preget henne like mye psykisk som fysisk gjennom ungdomstiden.

– Jeg ble utsatt for mobbing i tenårene, noe som påvirket selvtilliten min veldig. Til slutt klarte jeg ikke å se at jeg var et brukbart menneske. Jeg har aldri hatt problemer i sosiale sammenhenger, for jeg har ikke vært innadvendt. Derfor har folk trodd at jeg er en person som har 15 bestevenner, sier Indrevær og legger til:

– Det stemmer ikke. Det er ikke sant. Jeg har vokst opp med å høre at jeg er den kjipeste på skolen, og det var ikke før jeg ble mor at jeg forsto at jeg er helt fantastisk. Så nå har jeg klart å legge det fra meg, forteller hun åpenhjertig.

Ingen vidunderkur

På to år har Tina gått ned 70 kilo. 31-åringen understreker at slankeoperasjonen ikke er noen vidunderkur.

– Den har vært et godt hjelpemiddel, men resten av jobben har jeg gjort selv. Hver dag må jeg passe på hva jeg spiser. Man kan gå opp i vekt igjen, så det er ingen lettvint løsning, konstaterer hun.

Nå føler Tina endelig at hun har blitt seg selv.

HARDT ARBEID: Selv om Tina gjennomgikk en slankeoperasjon, har veien mot en lettere tilværelse krevd hardt arbeid og dedikasjon. Foto: Privat / @officialtinasingh
HARDT ARBEID: Selv om Tina gjennomgikk en slankeoperasjon, har veien mot en lettere tilværelse krevd hardt arbeid og dedikasjon. Foto: Privat / @officialtinasingh

– Jeg føler meg 100 ganger mer vel i min egen kropp. Nå føler jeg meg normal, jeg føler meg ikke beglodd lenger og jeg har blitt en bedre mamma med mye mer å gi, sier hun.

– Vekten har mye å si for selvtilliten. Jeg har aldri godtatt den størrelsen jeg har vært. Det var ikke meg, og det var ikke den jeg ville være.

– Ingen deadline

Hun tror også at livsstilsendringen har positiv effekt på henne som artist.

– Det har gitt meg overskudd og enda mer å gå på med syngingen, forteller Tina.

Nå er hun klar for å gi alt i en ny runde av The Voice.

– Nå har jeg brukt årene på å rehabilitere meg selv, bli frisk og få livet tilbake. Jeg kunne ikke la være å melde meg på igjen. Musikkdrømmen min vil være der uansett, så jeg kan ikke tenke «jeg har vært der før» eller «nå er jeg for gammel». Jeg føler ikke det er noen deadline, jeg må bare kjøre på!

Se Tina Indreværs opptreden i The Voice onsdag klokken 20.00 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.