Fornyet hverdagsklassiker
I januar tok Christopher Davidsen sølv i Bocuse Dor, og satte da Norge nok en gang på det internasjonale kokkekartet. I dag besøkte han Wenche på kjøkkenet og lagde stekt sei med saltkokte poteter.
I dag fikk Wenche besøk av Christopher Davidsen på kjøkkenet – han lagde stekt sei i verdensklasse.
Oppskriften er hentet fra kokeboken Mat hjemmefra av Christopher Davidsen.
Først begynner du med de saltkokte potetene. Da trenger du følgende:
Saltkokte poteter
- ca. 1 1/2 l vann
- 600 g salt
- ca. 1 kg små poteter med skallet på
Kok opp vann og salt, og kok potetene møre (koketid er avhengig av størrelsen på potetene). Hell potetene over i et dørslag og la vannet renne godt av. La de deretter dampe seg tørre.
Seibiff med løk
- ca. 700g seifilet uten skinn og ben
- 3 ss rapsolje
- 5 ss smør
- 3 ss soyasaus
- saft av 1 sitron
- salt og pepper
Karamellisert løk
- 2 store løk
- 50 g smør
- 3 ss rapsolje
- salt og pepper
- saft av 1 sitron
- 2 ss finhakket persille eller gressløk
Del seifileten i 4-5 servingsstykker.
Krydre med salt og pepper.
Del løken i ca. ½ cm tykke skiver. Legg løken med snittflaten ned i en tørr stekepanne ved høy temperatur, slik at løken blir godt gylden. Senk temperaturen og tilsett olje og smør. La løken surre til den er mør. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og finhakket gressløk eller persille.
Varm olje i en stekepanne. Legg i fisken med siden der skinnet er fjernet ned i stekepannen. Når stekesiden er gylden snur du fisken og tilsetter smøret. Øs smøret over fisken til fisken er ferdigstekt. Tilsett sitronsaft og soyasaus.