Entrecoté med mais og kryddersmør

Prøv Wenches entrecoté med kryddersmør og mais fra selvplukk i Hole, Buskerud.

Mais

Mais kan tilberedes fersk eller frossen. Skal maisen fryses ned, frys den når den her er helt nyplukket. Ta av bladene og legg maiskolbene i frysepose og frys inn.

Tilberedning

Kok opp lettsaltet vann og legg i den frosne eller ferske maiskolben. Kok opp og la trekke ca. 15 min for frossen mais og 8-10 min for nyplukket fersk mais.

Har du plukket mye mais, og har dårlig plass i fryseboksen, sett mais på høykant og skjær av maiskornene, legg i en frysepose og frys ned.

Tilberedning

Kok opp lett saltet vann legg i frosne maiskorn og kok i 2 min. Server varme eller skyll i kaldt vann for rask avkjøling og la renne godt av seg til bruk i salat. Mais kan grilles nyplukket eller den kan forvelles i lett saltet vann i 5-6 min. La maisen renne godt av før den legges på grillen, snu den ofte på grillen / grillpinne. Server med smør og salt eller et kryddersmør

Kryddersmør – mykt smør tilsettes finhakket hvitløk krydderurter og saft fra sitron.

Mais kan servers med sprøstekt bacon eller med spekeskinke i tynne skiver.

Biff og mais

Til 4 personer

4 stk biffer a 180-200 g (mørnet mørbrad, ytrefilet, entrecôte eller indrefilet)
salt
grovmalt pepper
olje/smør til steking

Legg biffene til temperering på kjøkkenbenken ca. 1 time
før de skal stekes.

Slik gjør du:

Gni biffene inn med salt og grovmalt pepper. Varm olje i en stekepanne, tilsett smør og la smøret bruse ut før biffene legges i pannen.

Stek biffene 2-4 min på hver side. Steketiden er avhengig av tykkelse og stekegrad (rå, medium, well done).

Ta opp biffene og la dem "hvile" slik at kjøttsaften "setter" seg før servering. Server med grillet/stekt mais og tomater.