Da Mona-Linns (17) venninne døde brått, fikk musikken en ny betydning

– Hun var en uerstattelig støttespiller.

Mona-Linn Bremer Owe (17) var å se på TV-skjermen under tirsdagens The Voice.

Oslo-jenta har sunget og vært opptatt av musikk så lenge hun kan huske, men for tre år siden skjedde det noe som endret Owe både som person og musiker.

Endret alt

– Venninnen min døde brått i 2014. Dette kom som et stort sjokk for meg. Hun var et par år yngre enn meg, men var ikke bare en god venn – hun var også en uerstattelig støttespiller, forteller hun, og legger til:

– Hun løftet meg opp og trodde alltid på meg som artist.

Musikken har alltid vært en stor del av 17-åringens liv, og da hun mistet en av sine nærmeste ble penn og papir hennes beste venner.

– Jeg skrev flere sanger etter at hun gikk bort. Hun var alltid den største inspirasjonen min til å skrive musikk, men etter at hun døde brukte jeg skrivingen til å komme meg videre.

Videre i The Voice

Owe gikk videre i talentkonkurransen tirsdag denne uken, da både Morten Harket, Martin Danielle og Yosef trykket på den røde knappen. 17-åringens valg falt på sistnevnte mentor.

– Å synge foran mentorene var en helt egen og spesiell opplevelse. Samtidig som det var litt skummelt, var det også helt fantastisk gøy og uforglemmelig.

Det var to venninner som meldte Owe på konkurransen.

– De mente jeg måtte vise stemmen min ordentlig frem. Så jeg kastet meg ut i det, men jeg har egentlig hatt lyst til å delta ganske lenge. Jeg har fulgt med på alle sesongene som har vært.

Se The Voice på TV 2 mandag til fredag kl. 20.00 denne uken. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.