Sjokoladekaken som smelter på tunga

Dette er en klassiker i Wenches kjøkken. Den er like populær hos små som hos store. Og den er perfekt å bake når du skal ha mange gjester, eller du ønsker å bake for å ha noe i fryseboksen.

Sjokoladekake i langpanne

Kaken blir ikke høy, men den er saftig og smakfull. Ved servering deler jeg den ofte opp som små konfektbiter og pynter med det som passer for anledningen.

Kaken dekkes først med sjokoladeglasur, og pyntes med det du måtte ønske- små daimkuler, nonstop, hakkede, ristede nøtter, kokos, friske bær (bringebær og sjokolade er en god kombinasjon)

Ingredienser:

Sjokoladekake:

250 g smør
50 g kakao
5 egg
250 g sukker (kan evt reduseres til 200 g)
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker


Varm stekeovn til 180 grader C.

Smelt smør over svak varme, ikke koke. Sikt inn kakao og bland sammen til en glatt masse. Sett til side og la det bli romtemperert.

Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis.

Tilsett smør og kakao blandingen i eggedosisen, rør lett sammen og sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør sammen.

Hell røren i et bakepapir dekket langpanne. Sett i varm stekeovn 180 oC og stek i 20-25 min.

Avkjøl kaken før sjokoladeglasuren helles/ strykes over.

Glasur:

100 g smør
375 g melis
1 ½ ss kakao
2 ts vaniljesukker
5-6 ss sterk god kaffe ev presset saft av appelsin

For litt mer smak på glasuren smak til med ½-1 ts flaksalt (½ ts fint salt) og 2-3 ts balsamicoeddik

«Smelt» smøret mykt over svak varme. Tilsett resten av ingrediensene og rør sammen til en glatt glasur. Pynt/dekorer med det du måtte ønske.

Friske bær settes på kaken rett før servering.