Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Programleder og journalist Elin Ruhlin Gjuvsland (42) gir seg i NRK etter 20 år i kanalen.

For omtrent ett år siden sa hun opp den faste jobben i NRK for å jobbe med TV 2-programmet «Nå eller aldri», som har premiere i høst.

– Det er rart å forlate et sted som har vært en del av livet mitt i 20 år. Det var den første ordentlige jobben min, og jeg har blitt voksen i NRK, sier Gjuvsland til TV 2.

Hun var student og 21 år gammel da hun startet i statskanalen. I løpet av årene i NRK har hun vært både foran og bak kamera i program som «Forbrukerinspektørene», «Puls», «Teenage Boss», «Krafttaket» og «Sommeråpent».

Drømmejobb

Hun beskriver årene i NRK som lærerike og spennende, men nå kjente hun at det var på tide å prøve noe nytt.

– Jeg har tatt et hopp fra noe trygt til noe nytt og ukjent. Det har jeg fått mye energi av, kjenner jeg. Jeg er nysgjerrig på å se om det finnes andre kulturer enn den i NRK, sier hun.

– «Nå eller aldri» er et drømmeprogram å jobbe med, så da TV 2 ringte, måtte jeg bare hoppe over. Dette er en mulighet som kun kommer en gang i blant, sier hun.

Satser på drømmene sine

TV 2s nye program «Nå eller aldri», som Gjuvsland skal lede, skal hjelpe mennesker å satse på drømmene sine.

Programlederen har det siste året møtt nordmenn som ønsker å starte egen vingård i Italia, redde verden med en ny app eller starte en surfeskole på Bali. De får alle tips av et ekspertpanel om hvordan de kan nå sine mål.

– Som journalist er jeg heldig å få lov til å møte mange forskjellige mennesker, men nå er det i tillegg mennesker med store drømmer som er i en viktig fase av livet. Det er veldig spennende og inspirerende å få være med på den veien, sier hun.

Gjuvsland forteller at hun har et ønske om å lage mer TV innen livsstil- og samfunnsområdet i TV 2, men hun vil ennå ikke dele nærmere detaljer om hva hun og kanalen planlegger i fremtiden.

NRK-samboer

Den ferske TV 2-programlederen er samboer ned NRK-journalisten Arild Opheim (40). De har flere ganger jobbet i samme redaksjon i NRK, og de lage blant annet programmet «Bør de gifte seg» sammen.

– Det er litt rart å forlate ham. Vi tok alltid følge til jobb og satt rett ved siden av hverandre. Men det er også fint å få nye impulser og kunne komme hjem og ha noe å fortelle, sier Gjuvsland, som er mor til tre barn.

«Nå eller aldri» har premiere på TV 2 senere i høst.