POPULÆR: Zombie-dramaet «The Walking Dead», basert på en tegneserie med samme navn, er snart inne i sin åttende sesong. 
POPULÆR: Zombie-dramaet «The Walking Dead», basert på en tegneserie med samme navn, er snart inne i sin åttende sesong.  Foto: Stella Pictures

innspilling avbrytes:

«The Walking Dead»-stuntmann døde i ulykke

Stuntmannen døde da han falt seks meter og landet på et betonggulv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stuntmannen John Bernecker døde etter en ulykke på innspillingssettet til tv-serien «The Walking Dead», melder det amerikanske magasinet Variety.

Ifølge rettsmedisineren i Coweta County i Georgia, døde Bernecker på sykehus etter en fallulykke.

Stuntmannen falt over seks meter fra en balkong og på et betonggulv. Han fikk alvorlige hodeskader og ble fraktet til sykehus, men livet til sto ikke til å redde.

Hendelsen skjedde onsdag kveld lokal tid. Dødsfallet ble bekreftet fredag, etter at Bernecker ble koblet fra maskinene som holdt ham i live.

I Atlanta har Occupational Safety and Health Administration (OSHA) startet etterforskning av hendelsen. Også en fagforening for skuespillere vil etterforske det som har skjedd.

Innspilling utsettes

Som følge av dødsfallet utsettes innspillingen av den populære tv-serien, som er på vei inn i sin åttende sesong. Den skal etter planen bli sendt på amerikansk tv i oktober 2017.

Bernecker var en erfaren stuntmann som hadde jobbet i bransjen i flere år. Ifølge The New York Times var han blant annet stuntmann i filmene «Get Out», «The Fate of the Furious» og «Logan», i tillegg til å ha jobbet med to av de populære «Hunger Games»-filmene.

– Vi er hjerteknust

I en uttalelse sier tv-kanalen AMC, hvor serien sendes, at de er knust etter tapet av stuntmannen.

«Vi er i dyp sorg etter dette tapet og våre hjerter og bønner er med Johns famile, venner og kolleger gjennom denne ekstremt vanskelig tiden», skriver de.

Også produsenten Scott Gimple uttryker sin kondolanse.

«Produksjonen er hjerteknust etter det tragiske tapet av John Bernecker. Hans arbeid med «The Walking Dead» og et dusin andre filmer og serier vil fortsette å underholde publikum i flere generasjoner», skriver han.