STJERNE: Carrie Fisher lå på sykehus i Los Angelels før hun døde. Her er hun under premieren av «Star Wars - The Force Awakens» i London i 2015. Foto: Paul Hackett / Reuters
STJERNE: Carrie Fisher lå på sykehus i Los Angelels før hun døde. Her er hun under premieren av «Star Wars - The Force Awakens» i London i 2015. Foto: Paul Hackett / Reuters

Star Wars-stjernen (60) hadde kokain, heroin og MDMA i kroppen

Ifølge Carrie Fishers obduksjonsrapport ble det funnet spor av flere sterke narkotiske stoffer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespiller Carrie Fisher, best kjent som prinsesse Leia i Star Wars-filmene, hadde kokain i kroppen da hun ble syk på et fly på lille julaften i fjor. Dette viser en obduksjonsrapport som ble frigitt mandag, skriver nyhetsbyrået Associated Press (AP).

I rapporten blir det fastslått at Fisher kan ha tatt kokain tre dager før hun ble syk. Det er også funnet spor av heroin, MDMA og andre opiater, men det er ikke mulig å fastslå når dette ble tatt.

Man har heller ikke klart å finne ut hvilken betydning kokainen og de andre stoffene hadde for den kjente skuespillerens død.

Dødsårsaken

Ifølge rapporten døde Fisher av «søvnapné og en kombinasjon av andre faktorer».

– Fisher ble utsatt for det som så ut til å være en hjertestans på flyet, ledsaget av oppkast og med en historie med søvnapné. Basert på tilgjengelig toksikologisk informasjon, kan vi ikke fastslå betydningen av stoffene som ble oppdaget i Fishers blod og vev med tanke på dødsårsaken, heter det i rapporten fra coroner-kontoret i Los Angeles County.

I forrige uke ble det opplyst at opphopning av fettvev i blodårene bidro til Star Wars-stjernens død, skriver nyhetsbyrået.

Fisher har en lang historie knyttet til narkotikaavhengighet og psykisk sykdom.

– Moren min sloss mot rusmisbruk og psykisk sykdom hele livet. Hun døde av det til slutt. Hun var målbevisst åpen i sitt arbeid med de sosiale stigmaene som er knyttet til disse sykdommene, har Fishers datter, Billie Lourd, sagt i en kommentar til People.

Døde på sykehus

Carrie Fisher ble fraktet til sykehus etter flyturen på lille julaften i fjor, og døde fire dager senere.

Assistenten hennes har opplyst til myndighetene at Star Wars-stjernen sov mesteparten av flyturen fra London til Los Angeles. I tillegg hadde hun noen apneiske episoder, noe som var vanlig. Mot slutten av flyturen var det ikke mulig å vekke henne, heter det i rapporten, ifølge Los Angeles Times.

Carrie Fisher var datter av Hollywood-paret Debbie Reynolds og Eddie Fisher. Hun fikk sin filmdebut i 1975 med komedien «Shampoo», men ble for alvor kjent etter at hun spilte prinsesse Leia i «Star Wars» i 1977.