Charter-Hilde (48) selger i disse dager boligen sin i Horten og forlater Vestfoldbyen etter å ha bodd der i tre år.

Hun har i det siste følt på ensomheten, og er ikke skapt for å leve alene selv om hun også trives i eget selskap. Hun velger nå og flytte nærmere Oslo hvor hun har familie og venner.

– Det ble stille i Horten rundt meg, og så kom ensomheten og jeg fikk panikk. Jeg har fine naboer, men følte allikevel på en vannvittig tomhet, forteller Hilde Skovdahl til TV 2.

Mobbet

Høsten 2015 havnet Charter-Hilde i kommunestyret i Horten. Men etter kun fem måneder valgte hun å trekke seg som politiker, fordi hun følte seg mobbet.

CHARTER: Charter-Hilde og Charter -Svein under opptak til NRK-serien «De ukjente», november 2012. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures
CHARTER: Charter-Hilde og Charter -Svein under opptak til NRK-serien «De ukjente», november 2012. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures

– Jeg mener at folk ble mobbet på jobb. Det var på tvers av partiene, og på kommunestyremøtene når folk skal gå opp og tale. Folk ble ledd av når de kom opp på talerstolen. Hvor sykt er ikke det! Jeg tror ikke mennesker er bevisst ondskapsfulle, men det er en arroganse der, sa Skovdahl til TV 2 i februar, 2016.

– Tap for kommunen

Ordføreren i Horten kommune, Are Karlsen (AP), syntes det var synd at Hilde sluttet.

– Det er et tap for kommunen. Det er synd at hun ikke fant seg til rette, og vi vil jobbe med å få et bedre miljø der alle kan trives, sa han til TV 2.

Nye eventyr

Hilde Skovdal angrer ikke at hun flyttet til Horten høsten 2014, men er nå klar for nye eventyr. Huset hun selger har hun selv pusset opp, eller «pimpet opp» som hun selv kaller det.

– Da jeg kjøpte huset gikk jeg inn med full entusiasme og det ble som jeg ønsket til slutt. Jeg har en imidlertidig leilighet som jeg kan få leie til jeg får bestemt meg hvor jeg skal bo. Jeg går ut med friskt mot og er klart for nye eventyr, avslutter Hilde Skovdahl til TV 2.