Wenches amerikanske ostekake
Dette er en av Wenches yndlingskaker. Denne kaken kan du lage flere dager i forkant. La den stå i kjøleskapet til den skal serveres.
Amerikansk Ostekake
Tips til glutenfri kake:
Bruk glutenfrie usøtede grove kjeks
Eller like deler malte mandler og lettstekte glutenfrie havregryn.
Kakeform:
Denne oppskriften passer godt til form på 26 cm. Bruker du en form på 28 cm blir kaken lavere.
Dette trenger du:
Bunn
- 150 g havrekjeks/digestive kjeks, usøtet
- 75 g mykt smør
- ½ dl sukker
- 1 ts kanel
- Ostefyll:
- 700 g kremost naturell, romtemperert
- 1 ¼ dl sukker
- frø av ½ vaniljestang
- 4 egg
- skallet av ½ sitron, kun det gule, finrevet
Topping
- 5 dl crème fraiche eller seterrømme
- ½ vaniljestang
- 1 dl sukker
- Finrevet skall av ½ sitron
Slik gjør du :
Kakeformen dekkes med bakepapir i bunnen.
Knus kjeksen og bland med smeltet smør, sukker og kanel. Ha blandingen i en springform / rund kakeform på 26 cm. Press massen godt ned mot bunnen og ut i kantene. Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages.
Varm stekeovnen til 150 C.
Bland sammen myk kremost, sukker, frø fra ½ vaniljestang, eggene og halvparten av revet sitronskall. Bland til en glatt masse. Hell røren i formen med den avkjølte bunnen. Stek i varm stekeovn i 35-40 min.
Ostekaken skal fortsatt være «skjelven/ dissete» når den tas ut av stekeovnen (la stekeovnen fortsatt stå på).
Sett ostekaken til avkjøling på en rist i ca. 15 min.
Bland sammen rømme/crème fraiche og sukker, resten av sitronskallet og skrap ut frøene av den ½ vaniljestangen. Fordel blandingen forsiktig over den avkjølte ostekaken i springformen / rund kakeform, slik at den forstekte ostekaken ikke” sprekker”.
Sett formen med kaken tilbake i stekeovnen i 5 min.
Avkjøl.
La ostekaken stå i kjøleskapet i minst 6-10 timer før den serveres. Den holder seg godt i kjøleskapet i 4- 5 dager.
Rett før servering:
Pynt med frisk frukt eller bær, eller en saus av mosede bær.