Pølser er undervurdert
Å lage en god pølse er ofte et godt håndverk. Wenches råd er å se på kjøttinnhold, ikke pris. Pølser kan brukes til så mye, og er enkelt å tilberede på grill eller på kjøkkenet. Som tilbehør kan du velge det du har i kjøleskapet eller følg Wenches oppskrift.
Velg helst pølser med høy kjøttandel, 80 % kjøtt gir smakfulle pølser. Det finnes mange gode pølser av lam, storfekjøtt eller svinekjøtt, sjekk næringsinnholdet.
Smakfullt tilbehør til pølser på grill eller i stekepanne. Velg det du selv liker.
Tomatsalsa
- 2 tomater
- 1 ss sweet chilisaus
- 2 ss frisk hakket basilikum eller bladpersille
- salt, pepper
Del tomatene i to og ta ut innmaten. Finhakk tomatkjøttet og bland med ketchup eller chilisaus, finhakket basilikum/urter og salt og pepper.
Tzatsiki
- 1 slangeagurk
- 2-4 fedd hvitløk
- ca. 2 1/2 dl matyoghurt
- 2-3 ss olivenolje
- salt, pepper, sukker
- frisk hakket mynte
Riv agurken opp på et råkostjern. Press ut litt av vannet. Finhakk hvitløk og bland inn i yoghurten sammen med slangeagurk og olivenolje. Smak til med salt, pepper, ørlite sukker og rikelig med finhakket mynte.
Coleslaw (kålsalat)
- Ca 4 dl strimlet nykål ev kinakål
- 1 ts salt
- 1 stor grovt revet gulrot
- 1 eple, finstrimlet
- 1/2 finhakket rødløk
- 1 1/2 dl matyoghurt (ev like deler matyoghurt og majones)
- 2-3 ss sennep eller ravigottesaus
- Ev. noen dråper tabasko
Finsnitt kålen, riv gulrot, finsnitt eple og finhakk løk.
Bland sammen matyoghurt og smak til med sennep/ ravigottesaus og tabasko og vend inn i grønnsakene.
Chili og mangosalat
- 1 mango
- 2 vårløk
- 1 rød chili
- 1 ss frisk finhakket ingefær
- 1 lime
- 2-3 ss sweet chilisaus
- frisk koriander
- Ruccolasalat eller strimlet grønnsalat
Del mango i terninger, finhakk vårløk, chili og ingefær bland lett sammen. Skrell lime og skjær ut fileter (små båter uten skinn) og vend inn i salaten.