Pølser er  undervurdert

Å lage en god pølse er ofte et godt håndverk. Wenches råd er å se på kjøttinnhold, ikke pris. Pølser kan brukes til så mye, og er enkelt å tilberede på grill eller på kjøkkenet. Som tilbehør kan du velge det du har i kjøleskapet eller følg Wenches oppskrift.

Velg helst pølser med høy kjøttandel, 80 % kjøtt gir smakfulle pølser. Det finnes mange gode pølser av lam, storfekjøtt eller svinekjøtt, sjekk næringsinnholdet.

Smakfullt tilbehør til pølser på grill eller i stekepanne. Velg det du selv liker.

Tomatsalsa

  • 2 tomater
  • 1 ss sweet chilisaus
  • 2 ss frisk hakket basilikum eller bladpersille
  • salt, pepper

Del tomatene i to og ta ut innmaten. Finhakk tomatkjøttet og bland med ketchup eller chilisaus, finhakket basilikum/urter og salt og pepper.

Tzatsiki

  • 1 slangeagurk
  • 2-4 fedd hvitløk
  • ca. 2 1/2 dl matyoghurt
  • 2-3 ss olivenolje
  • salt, pepper, sukker
  • frisk hakket mynte

Riv agurken opp på et råkostjern. Press ut litt av vannet. Finhakk hvitløk og bland inn i yoghurten sammen med slangeagurk og olivenolje. Smak til med salt, pepper, ørlite sukker og rikelig med finhakket mynte.

Coleslaw (kålsalat)

  • Ca 4 dl strimlet nykål ev kinakål
  • 1 ts salt
  • 1 stor grovt revet gulrot
  • 1 eple, finstrimlet
  • 1/2 finhakket rødløk
  • 1 1/2 dl matyoghurt (ev like deler matyoghurt og majones)
  • 2-3 ss sennep eller ravigottesaus
  • Ev. noen dråper tabasko

Finsnitt kålen, riv gulrot, finsnitt eple og finhakk løk.

Bland sammen matyoghurt og smak til med sennep/ ravigottesaus og tabasko og vend inn i grønnsakene.

Variert tilbehør til pølser. Foto: Wenche Andersen
Variert tilbehør til pølser. Foto: Wenche Andersen

Chili og mangosalat

  • 1 mango
  • 2 vårløk
  • 1 rød chili
  • 1 ss frisk finhakket ingefær
  • 1 lime
  • 2-3 ss sweet chilisaus
  • frisk koriander
  • Ruccolasalat eller strimlet grønnsalat

Del mango i terninger, finhakk vårløk, chili og ingefær bland lett sammen. Skrell lime og skjær ut fileter (små båter uten skinn) og vend inn i salaten.