DANSER I USA: Suleman Malik fra Norske Talenter deltar i det amerikanske talentshowet World of Dance sammen med sin dansegruppe The Quick Style. Der er Jennifer Lopez en av dommerne. Foto: NTB scanpix og TV 2 
DANSER I USA: Suleman Malik fra Norske Talenter deltar i det amerikanske talentshowet World of Dance sammen med sin dansegruppe The Quick Style. Der er Jennifer Lopez en av dommerne. Foto: NTB scanpix og TV 2 

Jennifer Lopez sendte Suleman og hans dansegruppe videre i amerikansk talentshow

Suleman Malik og den norske dansegruppen The Quick Style danser foran millioner av amerikanske TV-seere i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norske Talenter-dommer Suleman Malik (27) og hans dansegruppe The Quick Style deltar denne sommeren i det amerikanske talentshowet World of Dance.

Både dansere og dansegrupper deltar i showet som sendes på amerikanske NBC, og førstepremien er én million dollar.

Tirsdag denne uken ble andre episode sendt, og der får amerikanske TV-seere se den innledende runden til Quick.

I dommerpanelet sitter blant annet popstjernene Jennifer Lopez og Ne-Yo.

Begge lot seg imponere av den norske dansegruppen.

– Dere er en av de reneste gruppene jeg har sett, og dere er veldig synkroniserte. Dere er ikke bare synkroniserte fysisk, men også emosjonelt, sa Jennifer Lopez etter Quicks opptreden.

– Det krever en slik type kreativitet og innovasjon for å vinne denne konkurransen, sa Lopez.

Popstjernen har også delt video av opptredenen på sin artist-side på Facebook, og der skriver hun at hun «elsker det».

Se hele opptredenen her:

Gikk videre

De tre dommerne gir hver danser eller dansegruppe en poengscore etter fem kategorier, og Quick fikk 86,7 av 100 mulige poeng. Det tok dem videre i TV-konkurransen

Neste steg i World of Dance er en duellrunde, som skal sendes på amerikansk TV om noen uker. Etter ti episoder blir det kåret en vinner som tar med seg pengepremien.

Suleman Malik forteller til TV 2 at det var stort for dem å danse foran Jennifer Lopez.

– Da vi hørte at Jennifer Lopez og Ne-Yo skulle være dommere, var det helt sykt. Vi har hørt på musikken deres siden vi var små. Da vi møtte Jennifer Lopez, merket vi at hun har en kraftig energi. Vi har bare fått positiv respons fra dem, sier Malik.

Et innlegg delt av NE-YO (@neyo)

Konkurrerer mot forbildene

Quick, som vant Norske Talenter i 2009, ble spurt om å være med i det amerikanske danseprogrammet. Det ble spilt inn i februar.

– Det er superhyggelig og en stor ære å bli invitert. Det er galskap å tenke på hvem vi konkurrerer mot – alle er veldig store innenfor sine felt. Mange har undervist oss tidligere, så vi forstår ikke helt at vi er gode nok, sier Malik på telefon fra Shanghai.

Quick, som også består av Bilal Malik og Nasir Sirikhan, befinner seg nå i den kinesiske byen for en annen World of Dance-konkurranse. Der er dansegruppen dommere og holder kurs.

Det har lenge blitt arrangert dansekonkurranser under samme navn, men det er først i år at det har blitt laget en TV-versjon av World of Dance.

STJERNER: Derek Hough, Jennifer Lopez og Ne-Yo er dommere i programmet, mens Jenna Dewan Tatum er programleder.
STJERNER: Derek Hough, Jennifer Lopez og Ne-Yo er dommere i programmet, mens Jenna Dewan Tatum er programleder. Foto: Frederic J. Brown/AFP Photo/NTB scanpix

Setter Norge på kartet

I TV-konkurransen er det flest amerikanske deltakere, men også dansegrupper fra Frankrike og Cuba er med.

– Det er deilig å kunne representere Norge på dansefeltet. Vi er vant til at nordmenn på ski vinner medaljer, men nå skal vi vise at vår dans kan nå et høyt nivå også. Vi setter Norge på kartet, sier Malik.

Nærmere ti millioner amerikanere fikk med seg talentkonkurransens første program, ifølge en amerikansk TV-nettside.

Quick har allerede merket at TV-deltakelsen betyr god reklame for dem. Dansegruppen har fått flere forespørsler om eventer og forestillinger, og i etterkant av TV-programmet skal de være med på en World of Dance-turne i USA.

– Det er kult at USA får øynene opp for dansestilen vår. Før så var det kun de i dansemiljøet som visste om oss, men nå når vi ut til amerikanske familier også, og barna danser til oss foran TV-en, sier Malik.

– Dette kan bety mye for karrieren vår og åpne mange dører. Men også før dette hadde vi mange andre spennende prosjekter på gang. Målet vårt er å fortsette å inspirere dansere, løfte dansen og spre stilen vår, sier han.