Kygo: – Jeg sjekker ikke nettbanken hver morgen

Kygo er uten tvil den mest ettertraktede norske artisten om dagen. Selv mener 25-åringen at pengene og berømmelsen ikke har forandret ham.

Mannen i resepsjonen på luksushotellet Wynn hever øyenbrynene når vi sier romnummeret vi skal til.

Vi har en anelse om at det skyldes størrelsen på rommet, og får mistankene våre bekreftet når manageren til Kygo åpner døren til suiten.

I Las Vegas er alt stort – og kjendiser og VIP’er får alltid spesialbehandling. Og det er det Kyrre Gørvell-Dahll alias Kygo har blitt. En VIP, en som alle vil ha en bit av – og som trenger eget management for å håndtere alle henvendelsene.

På rom 505 er forværelset større enn en vanlig suite, og i det ene hjørnet en stor buffet med forfriskninger.

Tar av i utlandet

Det begynner å bli en stund siden Kygo har latt seg intervjue av norske medier nå – siden sist har han tegnet storavtale med Wynn-hotellet i Las Vegas, og entret topp 10 på Billboardlisten i USA, noe bare tre norske artister/band har gjort før han.

Her ligger han fremdeles med singelen "It ain't me" sammen med Selena Gomez. Før var det en fjern drøm å jobbe med superstjernene, nå kan han nærmest velge og vrake.

Kygo har blitt så stor at han umulig kan holde orden på alle forespørslene, økonomien og det andre som hører med til superstjernelivet. Det amerikanske managementet er knallhard på hvor vi kan filme, når vi kan møte han og formalitetene rundt intervjuet.

Beina på jorden

Men allerede første minuttet etter at Kygo har entret rommet skjønner vi at personligheten hans ikke kan ha tatt veldig mye skade av det nye livet.

Vi overhører et spørsmål fra manageren om det er greit at privatjeten blir klargjort til klokken ett dagen etter. Kygo svarer han med et kjapt nikk – før han hilser TV 2s team hjertelig velkommen.

På spørsmål om suksessen og det nye livet har påvirket han som person, er han krystallklar.

– Jeg er den samme som jeg alltid har vært. Jeg har med meg venner rundt omkring på jobb, og jeg tror de kan bekrefte det, sier 25-åringen fra Bergen.

På hotellrommet på luksushotellet Wynn er også Kygos kjæreste Maren fra Bergen og en kamerat som filmer livet på turne.

Teller millioner

Det er mange måter å måle suksess på som artist, ofte handler det om penger - eller følgere og likes på sosiale medier.

Kygo har for lengst begynt å telle millioner begge steder. Vi får et inntrykk av at pengene er det som bryr han aller minst.

– Jeg tenker ikke så mye på det, jeg har til mat på bordet og jeg kan kjøpe meg litt klær innimellom eller musikkutstyr, sier Kygo.

Svaret er vel i beste fall en underdrivelse, for artisten økte inntekten sin fra 237.000 kroner i 2014 til over 16 millioner i 2015. Tallene fra i fjor er ennå ikke klare, men trolig blir de langt høyere.

– Jeg får god hjelp av familien min og regnskapsføreren - for slike ting skjønner jeg ikke så mye av, særlig nå som jeg har inntekter i mange land med forskjellige skatteregler. Så det er ikke slik at jeg sjekker nettbanken hver morgen, sier Kygo, som legger til at han har spilt piano siden han var seks år gammel og laget musikk hele livet, lenge før det var penger inne i bildet.

Konge på sosiale medier

En annen måte man merker populariteten på er alle fansene som følger Kygo på sosiale medier.

Han har over 2 millioner følgere på Facebook og nesten like mange på Instagram. Han har for lengst skrudd av alle varsler om nye likes og meldinger - for ellers er det umulig å bruke telefonen.

Men han liker å dele livet sitt med fansen via sosiale medier.

– Det var jo slik det hele begynte. Jeg la ut musikken min på sosiale medier, og det begynte å spre seg. Og så er det kjekt å vise fansen at jeg driver med golf, tennis og andre ting enn bare musikk, sier han.

Har nok stoff til nytt album

En av grunnene til at Kygo nylig takket ja til en langtidskontrakt i Las Vegas er at han da slipper å farte så mye mellom kontinentene for å jobbe.

Denne våren har basen vært i Los Angeles, bare en svipptur (med privatjet) unna arbeidsplassen.

– På den måten får jeg mer tid til det jeg elsker - som er å lage musikk, sier Kygo.

Innimellom møter han andre artister og produsenter, som for eksempel den norske duoen Stargate som han møtte for et par uker siden. Men aller mest sitter han og leker seg på Mac'en som han alltid har med.

I løpet av det siste året har han faktisk rukket å lage nok stoff til et nytt album – hans andre i rekken.

– Jeg håper å kunne gi det ut i løpet av året, men vi har ikke satt noen dato ennå, sier han hemmelighetsfullt. For det handler mye om timing i denne bransjen.

Jobber med superstjernene

Denne uken ligger fremdeles singelen It ain't me der han har med seg Selena Gomez på 10. plass på verdens viktigste hitliste Billboard.

Amerikanerne har ennå ikke fått øynene opp for hans nyeste singel med Ellie Goulding - og da er det ikke vits i å skynde seg med den neste. Men den er klar - og Kygo gir oss en smakebit fra laptop'en på det som kan bli en sommerhit om noen måneder.

Kygo er påpasselig med å unnskylde den litt dårlige lyden fra maskinen siden høyttaleren er sprengt - men det er lett å kjenne igjen signaturen hans i musikken - og etter å ha hørt den et par tre ganger sitter melodien i bakhodet. Akkurat slik en Kygo-melodi pleier å gjøre.

Bassengfest i byen

Etter at vi har møtt Kygo denne varme mandagen i Las Vegas skal han videre til fotoshoot med det største magasinet i byen. Det har nemlig ikke gått helt upåaktet hen at den fremadstormende artisten fra Norge spiller til bassengfest i byen.

Showene hvor det er plass til 8000 mennesker er som regel utsolgt, og jubelbruset hver gang Kygo hopper opp på scenen for å starte showet levner ingen tvil om hvem som er stjernen.

– Jeg håper å kunne leve av musikken hele livet, sier Kygo, men du ser meg nok ikke bak miksebordet på en nattklubb i Las Vegas når jeg er 55 år gammel, ler han.

Og da blir det nok slik, for vår nye superstjerne har allerede lært seg at han kan gjøre det han har mest lyst til.