Fidget spinner, eller spinner, blir brukt av «alle» barn i hele landet. Leketøysbutikker har vært utsolgt og skolebarn har solgt dem på svartebørsen, ifølge NRK.

Leketøyet har tre «armer» med et kulelager i midten. Man kan enten holde på kulelageret eller en av armene, deretter spinne den rundt og rundt.

Samuel (11), Mathias (11) og Santos (11) fra Fjellhamar skole bruker Fidget spinner til å trikse, men også for å konsentrere seg – og det er nettopp det som er baktanken bak leketøyet.

Er du Norges beste fidget spinner? Da vil vi høre fra deg. Kontakt oss på tips@tv2.no.

ADHD-verktøy

Thomas Idem (44) fra ADHD Norge er også fan av Fidget spinner og bruker den selv.

– Fellestrekk for de med ADHD er at det kan være greit å ha noe å gjøre for å holde seg våken, hvis ikke kan man fort falle ut.

Idem forteller at mange med ADHD har konsentrasjonsproblemer og trenger gjerne teknikker eller verktøy for å holde oppmerksomheten oppe.

– Man kan rett og slett sovne, men ved å holde seg i bevegelse eller ha oppmerksomhet på noe annet klarer man å følge bedre med.

Fidget spinner har tyngde, er i bevegelse og er så å si lydløs slik at den ikke forstyrrer andre.

– Dette er en gavepakke for mange med ADHD-diagnose, men også for de som trenger å stresse ned, sier Idem og viser til utlandet hvor mange fikler med bønnekjeder for å holde roen nede.