SKIKONGE: «Gutta på tur» i Finnmark: Vegard Ulvang (f.v.), guide Joakim Elvenes, Arne Hjeltnes, Aksel Lund Svindal, Bjørn Dæhlie og Arne Brimi.
SKIKONGE: «Gutta på tur» i Finnmark: Vegard Ulvang (f.v.), guide Joakim Elvenes, Arne Hjeltnes, Aksel Lund Svindal, Bjørn Dæhlie og Arne Brimi. Foto: Dag Vidar Hopøy/Parkas Production/TV 2

Gutta på tur får med enda en skikonge

Aksel Lund Svindal er med når Brimi, Dæhlie, Hjeltnes og Ulvang kommer med nye «Gutta på tur»-episoder på TV 2 til høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mars ble det bekreftet at Gutta på tur gjør comeback og dukker opp på TV 2 til høsten.

Og tidligere denne måneden gjorde Arne Brimi, Arne Hjeltnes, Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang de første opptakene da de blant annet besteg Galdhøpiggen sammen med langrennshelten Petter Northug jr.

Nå har de populære tur-gutta fått med seg enda en skikonge, nemlig alpint-esset Aksel Lund Svindal, og denne gangen har turen gått til nasjonalparken Seiland i Finnmark.

– Aksel er en av våre største norske idrettshelter for tida og en kar som vi hadde lyst til å bli bedre kjent med. Han er snart klar for et imponerende comeback etter skade, og vi er veldig stolte over at han hadde lyst til å bli med oss på tur før han starter sesongforberedelsene for alvor, sier Arne Hjeltnes til TV 2.

Se alle sesongene av «Gutta på tur» på TV 2 Sumo

Spenner på seg skiene

Deler av gjengen har spent på seg skiene under opptakene på Seiland. Svindal har blant annet vært med de tidligere langrennsstjernene Dæhlie og Ulvang på skitur til Seilands høyeste punkt, Seilandstuva (1078 moh.).

– Det er fint å kunne vise fram en del av Norge som er ukjent for veldig mange, sier Hjeltnes.

Fisketur

Gjengen skal blant annet også fiske under oppholdet i Finnmark.

– Aksel har vært her oppe før, men aldri fått tid til å fiske så det skal han selvsagt få lov til å oppleve sammen med oss. Utenfor Sørøya er det fantastiske forhold for havfiske, så der skal vi prøve ut fiskelykken, forteller Hjeltnes.

Fra 1995 til 2002 gikk Gutta på tur på TV 2 og programmet er en av kanalens første store suksesser.

«Gutta på tur» kommer med fire nye episoder på TV 2 høsten 2017.