Klart du kan bake
Ifølge konditor Elin Vatnar Nilsen kan alle bake. I dag er hun sammen med Wenche i kjøkkenet og viser deg hvor lettvint det er å bake en rabarbrakake.
Lettvint rabarbrakake
Dette trenger du:
- Springform 26 cm
- 180 g mykt smør
- 180 g sukker
- 180 g hvetemel
- 4 romtempererte egg
- 2 ts vaniljesukker
- 1 1/2 ts bakepulver
- 2-3 stilker rabarbra
- 2-3 ss sukker til toppen
Slik gjør du:
Skyll og kutt rabarbra i biter .
Rør mykt smør og sukker lyst og luftig.
Tilsett ett og ett egg. Sikt i hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Bland sammen til en glatt deig.
Hell deigen i en smurt springform. Legg biter av rabarbra over og dryss over sukker.
Stek på nederste rille ved 180 grader i 35-45 min. Sett på varmluft de siste 20 min. Bruk en bakepinne for å sjekke at kaken er stekt. Sitter det deig på pinnen, stek videre.
Oppskrift er fra boken "Alle kan bake "av konditor og blogger Elin Vatnar Nilsen,
Artikkelen er oppdatert