Den siste tiden har regissør-duoen Joachim Rønning og Espen Sandberg reist verden rundt for å promotere sin siste film, Pirates of the Caribbean 5. Og samtidig blitt superstjerner selv.

TV 2 møtte dem og filmstjernene fra filmen i Paris tidligere denne uken.

– Det er utrolig kult å endelig få vise filmen, og se på alle de fansene som kommer. Det er tusenvis av mennesker, så det er veldig stort, sier Espen Sandberg til TV 2.

Filmen, som har norgespremiere 24.mai, er den femte i den enormt populære Pirates-serien.

Fra «Max Manus» til pirater

Sandberg og Rønning har laget store filmer som «Max Manus» og «Kon-Tiki» i Norge, men å debutere på dette nivået i Hollywood, er noe annet,

– «Kon-Tiki» var en flott film, men det var bare en flåte. Og et lite budsjett. Nå er det ti storskip og et enormt budsjett, sier tidligere Oscar-vinner, Geoffrey Ruch til TV 2.

– Joachim og Espen var fantastiske å jobbe med, og det var et modig valg av Jerry Bruckheimer å gå for disse nordmennene, men de mestret det, sier Ruch.

Til tross for lite erfaring med å håndtere et av tidenes største filmbudsjetter, får nordmennene uhemmet skryt fra Hollywood-stjernene.

– Det så ut som de hadde gjort dette hele livet. De viste at de kunne håndtere et monster av en film, som dette er. Og det er ikke lett. Det er masse penger på spill, og et stort press, sier Javier Bardem til TV 2.

Skryt fra stjerneregissør

Jerry Bruckheimer, en av verdens mektigste produsenter, har produsert alle Pirates-filmene. Han er storfornøyd med valget de norske regissørene, og mener nordmennene nå kan velge nye filmprosjekter på øverste hylle i Hollywood fremover.

– Jeg mener dette er en av de beste filmene, sier Jerry Bruckheimer i et eksklusivt intervju med TV 2.

– Det er et fantastisk eventyr, den er morsom, den har store action-sceener, samtidig som det er mye følelser, sier Bruchheimer til TV 2.

– Hva blir det neste for disse nordmennene etter Pirates 5?

– De er så talentfulle at de kan omtrent gjøre hva de vil. De trenger bare å si hva de vil jobbe med.

– Vil du jobbe med dem igjen?

– Absolutt, uten tvil, sier Bruckheimer til TV 2.