Etter late, og forhåpentligvis varme, sommerdager, kan det være deilig å avslutte innendørs med noen spennende serier på TV. Denne sommeren har TV 2 sørget for at særlig krim-entusiastene har mye å glede seg til.

Hivju i Beck-hovedrolle

Først ute er de fire nyeste Beck-filmene. I den andre filmen, som sendes søndag 21. mai, introduseres Kristofer Hivju i rollen som Steinar Hovland – Martin Becks nye kollega.

– Hivju tar over etter Mikael Persbrandts karakter Gunvald, som nærmest er et svensk ikon, men Hivju klarer å skape sin egen karakter som Steinar og kommer som et friskt pust inn i Beck-universet, sier TV 2s film- og serieekspert Camilla Laache.

– Lever i beste velgående

Hivju skaper liv og røre på politikammeret som den nye partneren til den svenske veteranetterforskeren Martin Beck (Peter Haber). Presentert som Oslopolitiets svar på Petter Northug stjeler Hivju oppmerksomheten i de fleste scenene.

HIVJU: Kristoffer Hivju tar over for Mikael Persbrandts karakter Gunvald. Foto: Pressebilde Beck
HIVJU: Kristoffer Hivju tar over for Mikael Persbrandts karakter Gunvald. Foto: Pressebilde Beck

– Hivjus karakter Steinar er bra match til politietterforsker Martin Beck, avslutter Laache.

TV 2s direktør for internasjonale programmer er svært fornøyd med å ha Beck i sendeskjemaet.

– Beck har vært en viktig del av TV 2s nordiske satsninger helt tilbake til 1997. Det er en fantastisk bragd at vi nå 20 år senere ser at filmserien lever i sitt beste velgående og med Kristoffer Hivju som frontfigur er dette ekstra stas. Dette er en meget sterkt varemerke og med 4 nye filmer i bestilling vil dette eventyret fortsette, sier Nina Lorgen Flemmen.

Ny sesong av Gåsmamman

Den 22. mai er et sesongpremiere på andre sesong av den kritikerroste dramathrilleren Gåsmamman. Denne har serieekspert Laache tro på.

– Det er så kult hvordan svensk sosialrealisme er blanda med hardbarka kriminalitet. Det er også spennende hvordan hovedkarakteren Sonja (Alexandra Rapaport) tar grep og etter hvert blir steintøff – og det faktum at hun må kombinere hverdagslige utfordringer med barn og hjem på den ene siden og narkotikahandel på den andre.

Hovedrolleinnehaver og medprodusent Rapaport, beskriver serien på følgende vis: «Eirin Brockovich» møter «Breaking Bad» med elementer fra «The Sopranos»!

Sonja lever et bekymringsløst liv med sin kjære familie, helt til hun får vite at mannen som sørger for familiens gode økonomi, livnærer seg ved å selge marihuana.

GÅSMAMMAN: Andre sesong av Gåsmamman kommer på TV 2 i sommer. Foto: Pressebilde, Gåsmamman
GÅSMAMMAN: Andre sesong av Gåsmamman kommer på TV 2 i sommer. Foto: Pressebilde, Gåsmamman

I andre sesong har Sonja og barna hennes kommet hjem til Sverige etter å ha levd i skjul i Australia. Familien lever under skjult identitet, og verken venner eller familie vet at de er tilbake. Hovedvitnet mot Sonjas bror Niklas blir brutalt myrdet. Vil hun bli tvunget til å vitne? I tillegg får faren deres, Anders, en tung beskjed.

I sesong to dukker blant andre skuespillerne Morgan Alling, Allan Svensson og Rakel Wärmländer opp.

Er du utålmodig, kan du se serien allerede nå på TV 2 Sumo.

Criminal Minds tilbake på TV 2

Den amerikanske spenningsserien Criminal Minds har vært en av TV 2s mest etterspurte seriesuksesser. Nå er spesialteamet tilbake, og det blir dobbeltepisoder hver torsdag gjennom hele sommeren. Serien har premiere den 25. mai på TV 2, og kan ses på TV 2 Sumo allerede nå.

CRIMINAL MINDS: Spesialteamet fra Criminal Minds er tilbake. Foto: Pressebilde
CRIMINAL MINDS: Spesialteamet fra Criminal Minds er tilbake. Foto: Pressebilde

Sist sesong tok vi farvel med Derek Morgan (Shemar Moore), og den kommende sesongen blir den siste for skuespiller Thomas Gibson, som spiller Aaron Hotchner. I den spennende fortsettelsen fra forrige sesong, følger teamet en seriemorder som er på rømmen sammen med 13 andre fanger.

Ny sesong av Mord og Mysterier

Ingen sommer på TV 2 uten Mord og Mysterier, og i år er det duket for den 19. sesongen av den populære britiske krimserien! Sesongen har premiere 2. juni på TV 2.

MORD OG MYSTERIER: Ny sesong av den gamle traveren Mord og Mysterier denne sommeren. Foto: Pressebilder.
MORD OG MYSTERIER: Ny sesong av den gamle traveren Mord og Mysterier denne sommeren. Foto: Pressebilder.

Inspektør John Barnaby (Neil Dudgeon) og assistenten hans politibetjent Jamie Winter (Nick Hendrix) etterforsker mistenkelige dødsfall og uforståelige drapssaker i den lille landsbyen Midsomer i Sør-England. For bak den vakre, fredfylte og idylliske fasaden finnes både ondskap, slett moral og mennesker som er kapable til å gjøre de grusomste ting.

Seriemorder-start i Hawaii Five-0

Også den fartsfylte spenningsserien Hawaii Five-0 er tilbake med ny sesong. Dette blir den syvende i rekken, tettpakket med action og bølgebrus fra Hawaiis solrike strender.

HAWAII FIVE-0: Syvende sesong av Hawaii Five-0 går på TV 2 i sommer. Foto: Pressebilde
HAWAII FIVE-0: Syvende sesong av Hawaii Five-0 går på TV 2 i sommer. Foto: Pressebilde

Med Steve McGarrett (Alex O’Loughlin) og Danny Williams (Scott Caan) i spissen, har Five-0-temeat frie tøyler til å etterforske kriminelle hendelser på Hawaii. I sesongpremieren prøver Steve og Danny å komme til hektene etter at de måtte gjennomgå en levertransplantasjon. Samtidig har en person tatt loven i egne hender, og begynt å drepe seriemordere. Vedkommende etterlater en sjakkbrikke i munnen på ofrene, og dumper dem på Five-0s territorium. Hawai Five-0 har sesongpremiere 5. juni, og kan ses på TV 2 Sumo 29. mai.

Badehotellet åpner dørene i sommer

Det er også annet enn krim å se fram til på TV 2, blant annet serien Badehotellet, som har sesongpremiere 14. juni.

Her følger vi livet til gjester og ansatte ved idylliske Andersens Badehotel. Danskene satt klistret til skjermen da sesong fire ble sendt i Danmark i vår, og også i Norge er serien svært populær.

BADEHOTELLET: Det er klart for en ny sommer ved det idylliske Andersens Badehotel. Foto: Pressebilde
BADEHOTELLET: Det er klart for en ny sommer ved det idylliske Andersens Badehotel. Foto: Pressebilde

Ferien står for døren, og på hotellet er det igjen klart for å åpne dørene. Sommeren 1931 varsler nye tider på det lille hotellet: Fru Andersen har trukket seg tilbake på grunn av sykdom, og har overlatt den daglige driften til Fie. Stamgjestene rykker inn for å nyte sommeren og stemingen er på topp og gjensynsgelden stor. Men verdenskrisen er for alvor kommet til Danmark, og nærmer seg faretruende idyllen ved Vesterhavet. Nye ansiktet dukker også opp på hotellet i den nye sesongen, både på kjøkkenet og blant gjestene.

Badehotellet ble kåret til årets beste tv-program i Danmark da Billed-Bladet i mars delte ut TV-Guld, og er tidligere nominert til pris på den prestisjefylte TV-festivalen i Monte Carlo. Her var serien en av kandidatene som kunne vinne Den Gyldne Nymfe i kategorien ”Beste dramaserie”, i konkurranse med blant annet Netflix-suksessen House of Cards.

Ny dramaserie på TV 2

I sommer er det også en nykommer med på listen over serier. I den nye dramaserien Bull, treffer vi den småarrogante men sjarmerende psykiateren Jason Bull.

Michael Weatherly (NCIS) spiller Dr. Jason Bull i et drama inspirert av Dr. Phil tidlige karriere. Dr. Bull er den ultimate marionettmesteren, der han kombinerer psykologi, menneskelig intuisjon og høyteknologiske data for å forstå og gjennomskue jurister, advokater, vitner og saksøkte.

BULL: Ny serie på  TV 2 i sommer. Foto: Pressebilde
BULL: Ny serie på  TV 2 i sommer. Foto: Pressebilde

Sammen med et team av personer med hver sin spisskompetanse, driver han et konsulentselskap som har spesialisert seg på å kartlegge egenskapene til både jurymedlemmer, advokater, aktoratet, vitner og forsvarere. Dette gjør de ved hjelp av kompliserte dataanalyser, intuisjon og psykologi, og for å hjelpe klienter til å vinne sakene sine.

Bull spilles av Michael Weatherly, som i fjor ga seg etter 13 sesonger i NCIS. Serien er basert på karrieren til psykiateren Phil McGraw, som også fungerer som executive produsent. Serien har premiere 20. juni, og kan ses på TV 2 Sumo fra 13. juni.

Norsk hovedrolleinnehaver

Også i den internasjonale serien «Good Karna Hospital» finner vi en norsk hovedrolle. Amrita Acharia kjent fra «Frikjent» og «Game og Thrones» spiller den desillusjonerte legen Ruby Walker som drar til India for å jobbe på et sykehus og komme over kjærlighetssorgen sin. Hun forventer sol, palmer og blendende hvite strender, og er ikke helt forberedt på den krevende hverdagen hun møter. Det lille sykehuset er overfylt og underbemannet, og det hele ledes av den eksentriske, britiske Dr. Lydia Fonseca. Men kanskje kan sykehuset likevel leve opp til sitt navn for Ruby?

GOOD KARMA HOSPITAL: Amrita Acharia (foran til venstre) kjent fra «Frikjent» og «Game og Thrones» spiller den desillusjonerte legen Ruby Walker som drar til India for å jobbe på et sykehus og komme over kjærlighetssorgen sin. Foto: Pressebilde
GOOD KARMA HOSPITAL: Amrita Acharia (foran til venstre) kjent fra «Frikjent» og «Game og Thrones» spiller den desillusjonerte legen Ruby Walker som drar til India for å jobbe på et sykehus og komme over kjærlighetssorgen sin. Foto: Pressebilde

– Kult at to norske skuespillere har sentrale roller i internasjonale serier! «Good Karma Hospital» gjorde stor suksess da den ble vist i England, sier serieekspert Laache.

Good Karma Hospital har premiere på TV 2 20. juni.

– Gleder meg!

Laura Fraser fra «Breaking Bad» og Siobhan Finneran fra «Downton Abbey» spiller to av hovedrollene i det britiske drama – og mysteriethrilleren Loch Ness.

På et skjær i magiske og myteomspunne Loch Ness blir det funnet et menneskehjerte. Samtidig blir et lik oppdaget ved foten av et fjell. Med dette starter jakten på det som antas å være en seriemorder. Det lille søvnige samfunnet er rystet i grunnvollene, og marerittet er i gang.

LOCH NESS: Laura Fraser fra «Breaking Bad» og Siobhan Finneran fra «Downton Abbey» spiller to av hovedrollene i det britiske drama – og mysteriethrilleren Loch Ness. Foto: Pressebilde
LOCH NESS: Laura Fraser fra «Breaking Bad» og Siobhan Finneran fra «Downton Abbey» spiller to av hovedrollene i det britiske drama – og mysteriethrilleren Loch Ness. Foto: Pressebilde

Letingen etter den som står bak, fører politietterforsker Annie Redford dypt inn i lokalsamfunnets mange mørke hemmeligheter, og mistanken rettes mot flere av innbyggerne i landsbyen. Det magiske og vakre skotske høylandet blir som en egen karakter i dramaet som er produsert i 2017.

– Dette er en serie jeg gleder meg til! Kule skuespillere, og jakten på en seriemorder i myteomspunne omgivelser, sier Camilla Laache om serien.

Loch Ness har premiere 14. august og på TV 2 Sumo 7. august.

Feelgoodserie

Dramaserien Delicious er en skikkelig feelgoodserie om kokkekunst, kjærlighet og utroskap. Serien finner sted i idylliske Cornwall, England og i rollene møter vi populære Dawn French, Emilie Fox og Iain Glen (Game of Thrones).

DELICIOUS: Drama, intriger, kjærlighet og en god dose mat er oppskriften på en skikkelig feelgoodserie. Foto: Pressebilde
DELICIOUS: Drama, intriger, kjærlighet og en god dose mat er oppskriften på en skikkelig feelgoodserie. Foto: Pressebilde

Gina er en lidenskapelig kokk, som tidligere var gift med Leo – inntil han var utro og giftet seg med hennes bestevenninne, Sam. I tillegg kom han seg opp og frem ved å stjele Ginas familieoppskrifter. Og nå er han også utro mot Sam – med Gina! Vil de to tidligere bestevenninnene noensinne reparere vennskapet?

Serien beskrives slik av hovedrolleinnehaver og komiker Dawn French:

– Cornwall, sommer, sol og det andre “s”-ordet – det blir deilig moro!

Stjerneprodusenter

Også på TV 2 Zebra blir det en serie å følge i sommer. Den futuristiske thrilleren «Incorporated» er laget av produksjonsselskapet til Matt Damon, Ben Affleck og Jennifer Todd.

INCORPORATED: I den futuristiske thrilleren befinner vi oss 57 år frem i tid, og verden styres av store selskaper. Foto: Pressebilde
INCORPORATED: I den futuristiske thrilleren befinner vi oss 57 år frem i tid, og verden styres av store selskaper. Foto: Pressebilde

Vi befinner oss i 2074, og de store selskapene har fått ubegrenset makt. Vi følger lederen Ben Larson, som har infiltrert et større selskap under skjult identitet, for å uforstyrret kunne prøve å redde kvinnen han elsker. Men uventede hendelser skjer, og Ben må gå på kompromiss med rollen sin. Han oppdager også at å klatre på karrierestigen kan være et livsfarlig spill.

– Denne ser veldig spennende ut. Bra skuespillere er det også, avslutter Laache.

Incorporated har premiere 31. mai.

VIKINGS: Fjerde sesong kommer på TV 2 Zebra i sommer. Foto: Pressebilder
VIKINGS: Fjerde sesong kommer på TV 2 Zebra i sommer. Foto: Pressebilder

I tillegg til Incorporated har TV 2 Zebra også sesongpremiere på Vikings i sommer. Det er klart for sesong fire og mer action og spenning. Ragnar er tilbake i Kattegat, hvor han tenker ut en plan for å komme seg tilbake til Wessex for å rette opp i gamle feil.

Vikings har sesongpremiere på TV 2 Zebra 1. august, men kan sees på TV 2 sumo allerede 1. juni.