Sent torsdag kveld ble det kart at Norge er videre til lørdagens internasjonale finale i Melodi Grand Prix i Kiev.

Europa sendte Jowst rett videre, til tross for at vi lå helt på vippen – nemlig på ellevte plass på bettinglistene, og det var kun ti som kunne gå videre. Tidligere torsdag lå vi på niendeplass.

– Fy søren, nå er vi glade. Vi er sykt stolte. Nå har vi sunget landskamp for Norge! sier Alexander Walmann til TV 2 like etter at resultatet var klart torsdag kveld.

– Vi går inn i finalen med et tonn av selvtillit. Nå skal jeg bare få sydd buksa. Den spjæla så inn i helvete. Jeg kjente det da jeg hoppet opp når vi ble lest opp. Det kom en spjæle-lyd, og så ble det luftig bak der, forteller Aleksander Walmann.

Så nå må buksa lappes sammen før lørdagens finale, for det er den samme buksa som han skal gå i da.

Skal ringe datteren på tre måneder

Joakim With Steen på sin side, har andre ting i tankene:

– Nå skal jeg ringe hjem til samboeren min, og så skal jeg sette på høyttaleren, så datteren min får høre meg. Selv om hun ikke skjønner hva jeg sier, sier han.

Han har nemlig en tre måneder gammel datter hjemme.

– Samboeren min har sagt at det er veldig kjedelig at jeg drar fra dem, men at det er viktig at jeg grabber the moment når jeg først er her, sier han videre.

Og nå er gutta sikre på en god plassering lørdag. Joakim With Steen har til og med satt 1000 kroner på at Jowst vinner, så han kan bli hele 125.000 kroner rikere på lørdag.

GLEDESRUS: Jowst har akkurat fått vite at de er videre.
GLEDESRUS: Jowst har akkurat fått vite at de er videre. Foto: Efrem Lukatsky

– For meg er topp ti en selvfølge, sier han.

– Helt rått!

Norge deler finalescenen med Danmark, som også sikret seg en plass torsdag kveld. Dermed er både Norge, Sverige og Danmark på plass under finalen på lørdag.

– Dette er helt rått, sa MGP-general Jan Fredrik Karlsen like etter at resultatet er klart.

– Nå griper vi øyeblikket. Dette er det beste øyeblikket i vårt liv! sa Aleksander Walmann da han stilte opp på en pressekonferanse foran hele Europas pressekorps.

Trodde at Norge skulle gå videre

Det har vært vanskelig å spå utfallet av kveldens semifinale, men både svenske og danske anmeldere trodde Norge kom til å gå videre i kveld.

Aftonbladets Tobbe Ek forteller til TV 2 at han mener Norge har fortjent en plass i finalen.

– Dette sitter. Norge har et fengende refreng og et utrolig kult show, sier han.

Også den danske journalisten Frank Holm sier til TV 2 at dette helt sikkert går veien.

– Låta er lett å huske, og den har deilige danserytmer, sier Holm.

Vanskelig oppløp i Kiev

Se en smakebit av Norges sceneopptreden:

Resultatet kom etter en thriller av en semifinale. Det har nemlig vært knyttet enorm spenning til det norske bidraget.

Det kunne nemlig gått en del bedre under oppløpet til semifinalen for Jowst. På onsdagens generalprøver hadde de flere tekniske problemer – Aleksander Walmann hadde ikke lyd på øret, og Joakim With Steens maske lyste ikke slik som den skulle.

På torsdagens prøver satt det imidlertid som det skulle, og like før semifinalen var Joakim With Steen skråsikker på finaleplass.

– Jeg er helt sikker på at vi går videre. Hvis vi ikke går videre, er det noe alvorlig galt. Det hadde vært veldig rart, sa han til TV 2 like før generalprøven torsdag.