EAT-ambassadør Gunhild Stordalen la torsdag ut et bilde på Instagram, hvor hun poserer sammen med tidligere president Barack Obama og mannen bak «Seeds and Chips»-konferansen i Milano, Marco Gulaltieri.

– To av mine helter. Vi trenger flere inkluderende og samarbeidende ledere som dem, som klarer å ser det store bildet, som river ned siloer og bygger broer i stedet for murer, skriver hun under bildet.

Stordalens bildekommentar kan tolkes som et stikk til den amerikanske presidenten Donald Trump, som vil bygge en fysisk mur mellom USA og Mexico.

Stordalen og Obama deltar begge som talere på den årlige internasjonale matkonferansen «Seeds and Chips» i Milano, som har pågått denne uken.

Ingen 16. mai-fest

I april ble det kjent at Petter Stordalen og Gunhild ikke skal arrangere den sagnomsuste 16. mai-festen i år heller.

Hvert år, så nær som i fjor, har Petter og Gunhild Stordalen arrangert en storslått fest dagen før grunnlovsdagen. Hver fest har hatt sitt eget tema, hvorpå kjendisgjestene har dukket opp med de villeste kostymene – det ene mer kreativt enn det andre.

I år blir det heller ingen fest, meldte VG.

– Det blir ikke 16. mai-fest i år, men satser på comeback neste år. Utover det kommenterer vi ikke noe mer, skriver Petter Stordalen i en SMS til VG.

Avlyste på grunn av sykdom

I fjor avlyste paret festen på grunn av Gunhilds sykdom, men i år har de ikke oppgitt noen grunn til at de ikke arrangerer.

For to år siden fikk Gunhild Stordalen diagnosen Systemisk Sklerodermi, en bindevevssykdom som angriper organer og forårsaker bindevevsdannelse i hud, blodårer og indre organer. Sykdommen kalles også Sklerodermi.

Finner styrke i EAT

De siste årene har paret, med Gunhild i spissen, brukt mye av energien sin på organisasjonen EAT, som vil sørge for å fø kloden på en bærekraftig måte.

– For meg har det vært en veldig stor hjelp å ha noe som er større enn meg selv, og EAT har drevet meg fremover, sa Gunhild til God morgen Norge.