Onsdag kveld var det duket for festmiddag i Operahuset. Over 200 feststemte gjester, både kongelige, politikere, idrettsstjerner og kjendiser stod på gjestelisten. Middagen var en gave fra Regjeringen til kongeparet i anledning deres 80-årsdager.

Før middagen ble servert holdt statsministeren en tale til forsamlingen. En tale som dronning Sonja ble sterkt beveget av.

Se video øverst i saken.

Statsministeren var ikledd en lilla blondekjole med matchende lilla smykker – og en svart Fitbit-klokke.

En slik treningsgadget holder oversikt over blant annet antall skritt, forbrente kalorier og måler pulsen. Klokken ble kårt til best i test av TV 2 hjelper deg, men er det svarte gummibåndet egentlig noe som passer seg på en kongelig festmiddag?

Ja, mener moteekspert Marianne Jemtegård. Hun har fulgt med på de kongelige de to siste dagene, men hadde ikke lagt merke til Solbergs klokke før TV 2 gjorde henne oppmerksom på det.

– Fitbit har blitt populært på rekordtid, så sånn sett er det kanskje naturlig at statsministeren bærer den. Det er festlig at hun på en slik arena som i Operaen fortsatt viser omtanke rundt sin egen helse, sier Jemtegård til TV 2.

– Hun har helt klart tatt sin folkelighet et steg videre med noe som har blitt en så stor hit blant mannen i gata.

Moteeksperten mener det har blitt stuerent å bruke skrittellere til fest og moro.

– Stegtellere har gått fra geek til chic i rekordfart. Fitbit er veldig flinke til å fri til fashionistaene med et slankere og renere design i forskjellige farger, forteller Jamtegård og legger til:

– Jeg håper at hun kanskje tok litt mer av på dansegulvet i løpet av kvelden med tanke på klokken. Man kan jo bruke den som en motivator for å bli en bedre festdeltaker.