Slik lager du den perfekte kransekaken til 17. mai!

I denne videoen kommer tipsene på løpende bånd. Følg med, og bli kransekakeekspert du også!

Kate Ellefsen fra Grini hjemmebakeri kan trygt kalles ekspert på kransekake.
Følger du oppskriften hennes, kan vi nesten garantere at du får det til!

Dette trenger du:

  • 500 g mandler (ikke skåldet)
  • 500 g melis
  • 3-4 eggehviter

Glasur:

  • melis
  • eggehvite
  • saft fra sitron

Stekes i ovn ved 210oC.

Slik gjør du:

Mal mandlene på mandelkvern og bland inn melis.
Arbeid inn eggehvitene.
Start med 3 eggehviter.
Kna til en passe fuktig deig, som er lett å kna.
La gjerne deigen ligge kjølig i fem timer til ett døgn, før den trilles ut.

Har du kransekakeformer med belegg trenger de ikke smøres. Kransekakeformer uten belegg sprayes med rikelig mengde formfett.

Sprøyt eller trill ut kransekakedeigen til «fingertykke» lengder, legg i formene og stek i varm stekeovn 210oC i 8-12 minutter, på midterste rille.
Stek til ringene er lett gylne.

Avkjøl og ta kransekakeringene ut av formene.

Sett sammen og pynt med melisglasur.

Kransekake. FOTO: TV 2
Kransekake. FOTO: TV 2

Tips:
Kransekaken kan med fordel fryses, det gjør den seig.
Oppbevar kransekaken i en tett pose.
Kransekake kan fryses og tines flere ganger.

Sliter du med å få ringene ut av formene?
Da kan du fryse formene med ringene i, så slipper de formen når du tar dem ut av fryseren.

Kransekakestenger:

Trill kransekakemassen ut til stenger, og stek i varm stekeovn ved 210 oC i ca. 10 minutter. Midt i stekeovnen.

Pynt med melisglasur, eller dypp endene av stengene i smeltet kokesjokolade.