Da ti år gamle Kyle Alexandro Helgesen fra Steinkjer sto på scenen i Norske talenter tidligere i år, var det ingen som kunne gjette at sangtalentet har slitt med dårlig selvtillit og usikkerhet.

Med modige låtvalg – både Beyoncé og Sias låter krever en utrolig stemmebeherskelse – imponerte og rørte Kyle både salen, dommerne og seerne. Gjestedommeren Stian Blipp trykket også på gullknappen og sendte Kyle rett til semifinalen.

Se det rørende øyeblikket øverst i saken.

Fredag kveld står Kyle nok en gang på scenen, denne gang på direktesendt tv, for å kjempe seg til en plass i finalen.

Men det er ingen selvfølge at Kyle står på scenen og viser frem sangtalentet sitt.

Ble mobbet i flere år

Han har nemlig slitt med dårlig selvtillit og usikkerhet i mange år, etter at han ble mobbet fra 1. til 3. klasse på barneskolen.

– Det har vært fryktelig vondt, men det er bedre nå. Noen ganger kan jeg fortsatt bli usikker på ting og usikker på meg selv. Jeg er redd for å gjøre noe galt eller stikke meg ut, forteller Kyle til TV 2.

– Jeg vil ikke at det skal være sånn. Det var det jeg ville fortelle da jeg sang Alive av Sia, forteller han.

Sangen handler om å overleve og klare seg igjennom ting som er vanskelige. For Kyle ordnet det seg da han byttet skole, og han har fått det veldig fint.

Har en beskjed til mobberne

– I dag går det kjempebra. Jeg er så fornøyd med skolen min, og alle er kjempegreie mot meg. Jeg vet ikke om at det foregår mobbing, men det er ikke alltid så lett å få med seg, så man må følge godt med, sier tiåringen.

Han har en beskjed til de som mobber andre:

– Stopp med det! Det er så trist at det skjer. Jeg vil ikke at andre skal ha det sånn som jeg har hatt det. Det er mange som prøver å stoppe det, men mange mobber likevel. På den forrige skolen jeg gikk på, var det en gruppe med elever som var veldig slemme. Det spredde seg til andre, sier Kyle.

– Det er ikke så lett å forklare hvorfor det skjer. Men målet mitt er å stoppe mobbing. Det kommer til å være veldig vanskelig, men jeg vil iallefall bidra, sier Kyle.

Fredag kveld deler Kyle scenen med åtte andre talenter: Hiphop-gruppa The Madonnas, illusjonisten Labib Malik, popsangeren Daniel Okafor, hangdrum-artisten Marco Bandera, operasangeren Øyvind Nyborg, areal silk-utøveren Amalie Hagesæter, slampoetry-artisten Marius Abrahamsen og hiphopdanseren Toby DeeDaran.

Norske talenter ser du fredag kveld kl. 19.30.