Will Smith (48) forberedte seg på farens død gjennom ny filmrolle

God kveld Norge (TV 2): Da Will Smiths far ble diagnostisert med kreft, håndterte 48-åringen situasjonen med rollen i filmen Collateral Beauty.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da stjerneskuespiller Will Smiths far gikk bort 7. november i fjor, hadde 48-åringen allerede visst at han kom til å miste ham i løpet av kort tid.

Faren Willard Carroll Smith Sr. ble diagnostisert med kreft, og da sykdommen var et faktum, fikk han beskjed om at han kun hadde seks uker igjen å leve. Faren levde fire måneder lengre enn antatt, melder blant andre Entertainment Tonight.

Dobbeltrolle

Will brukte derfor sin pågående filminnspilling til å håndtere beskjeden om at faren hans snart skulle dø.

– Rollefiguren i filmen jobber med å takle at datteren hans har gått bort. I det virkelige liv måtte jeg håndtere min fars dødsbudskap, forklarer Smith.

– Tenkte ikke på det

Før faren fikk kreftdiagnosen, hadde ikke Will Smith tenkt så mye over døden.

– Det gjorde jeg aldri! Til og med da jeg tok rollen i Collateral Beauty, tenkte jeg ikke på døden. Men da jeg satte meg inn i rollen, begynte jeg å tenke over hva det faktisk betød, og den eksistensielle temaene som knytter seg til kjærlighet, tiden og døden, forklarer Smith.

Vet hvem han vil være

Han innrømmer også at farens død har forandret ham som person og påvirket hans rolle i egen familie.

– Det at jeg har gjort så grundig arbeid med rollefiguren i filmen, har fått meg til å innse hvem jeg vil være og hva jeg ønsker å gjøre sammen med familien, forteller Will Smith.

Will Smith er kjent både som skuespiller og rapper. Hans store gjennombrudd på TV-skjermen kom i 1990 med rollen som Will i Fresh Prince i Bel-Air. I de siste årene har han gjort stor suksess som skuespiller i Men In Black, Independence Day og Bad Boys.

Smith er gift med Jada Pinkett Smith (45) og sammen har de barna Jaden (18) og Willow (16).

Se God kveld Norge lørdager kl. 22.10 på TV 2.